„Ocean’s Eleven” moldovenesc. Cum acţiona banda de hoţi care ţintea vile luxoase de la marginea Iaşului

„Ocean’s Eleven” moldovenesc. Cum acţiona banda de hoţi care
ţintea vile luxoase de la marginea Iaşului

Hoţii vânau numai case cochete, de unde credeau că pot sustrage bunuri valoase FOTO Arhivă

Şapte tineri din Iaşi sunt acuzaţi de furt după ce au reuşit să spargă mai multe case din zona metropolitană a Iaşului şi au furat bunuri în valoarea totală de 100.000 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Gabriel Năstasă, Eduard Baraboi, Vasile Bălreanu, Said Albetar, Vasile Ţîmbalariu, Ştefan Alexandru şi Constantin Alexandru lucrau în echipă şi vânau locuinţe „ochioa­se“, numai vile, în care credeau că pot găsi bani sau bunuri.

Ancheta a pornit la începutul acestui an, când la Poliţie au început să curgă sesizări cu privire la furturi din locuinţă ce avea un mod de operare asemănător.

 „Inculpaţii se deplasau cu un autoturism BMW în zonele limitrofe al municipiului Iaşi, respectiv localităţile Lunca Cetăţuii, Valea Lupului, Rediu, Miroslava, Breazu, Dancu, Aroneanu, Valea Ursului, Bârnova, cu viteză redusă, pe diferite străzi pentru a observa imobilele din care ar putea sustrage bunuri şi pentru a verifica dacă persoanele vătămate se află la domiciliu, prin aruncarea cu pietre în geam sau prin deplasa­rea în curţile imobilelor“, se arată în rechizitoriu. Procurorii au mai notat că, atunci când găseau o casă care era nesupravegheată, hoţii reuşeau să intre în casă şi să fure bunuri.

Liderul bandei era Gabriel Năstasă, care punea la dispoziţie un BMW seria 7 cu care hoţii se deplasau şi care organiza planurile jafului. Năstasă vorbea la telefon cu ceilalţi complici, în timpul furturilor, îndrumându-i unde ar putea găsi bunuri şi cum să nu fie prinşi.

Cea mai mare lovitură dată de grupare a fost la o locuinţă a unui arhitect din municipiul Iaşi, din casa căruia a furat bijuterii din aur, un ceas şi bani în valoare de 36.000 de lei. Şi la celelalte case sparte hoţii au cauzat prejudicii importante, de la 4.500 de lei, până la 14.000 de lei. În total, aproape 100.000 de lei ar fi obţinut hoţii din cele 11 case sparte.

Hoţii au recunoscut faptele atunci când au fost audiaţi de procurori, chiar dacă unii dintre ei, în primă fază, au spus că sunt nevinovaţi.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: