Obligeana, planta-minune folositoare după extirparea tumorilor şi prietena stomacului leneş

Obligeana, planta-minune folositoare după extirparea tumorilor şi prietena stomacului leneş

Tratamentele naturiste cu obligeană sunt benefice în cazul tumorilor şi stomacului

Obligeana sau trestia mirositoare se găseşte în zonele mlăştinoase, dar şi în zonele montane şi submontane din România. Are utilizări terapeutice, îndeosebi în tratamentul cancerului sau în tratarea gastritelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Specialiştii în remedii naturiste susţin că obligeana face minuni după extirparea tumorilor. Sunt extrem de benefice infuziile cu obligeană. 
 
„Cele mai bune rezultate se obţin în cazul cancerelor localizate la nivelul colonului şi cu extindere spre organele adiacente (ficat, pancreas, splină, uter, plămâni şi sân). Cei mai mulţi specialişti în fitoterapie recomandă, în boli canceroase, infuzia sau maceratul la rece, din care se iau câte o cană dimineaţa, pe stomacul gol, precum şi seara, înainte de cină, într-o cură de 3 luni consecutiv. După o pauză de o lună se reia cura. În cancerul de stomac cele mai bune rezultate se obţin cu ceaiul preparat numai din rizomi de obligeană, dar pentru alte localizări ale cancerului (gastric, pancreatic, intestinal) eficacitatea tratamentului creşte în cazul amestecurilor cu obligeană, coada-şoricelului şi urzică vie’’, explică prof. univ. dr. Constantin Milică, specialist în remedii naturiste, pe site-ul Farmacia Verde. 
 
De asemenea, planta stimulează stomacul leneş. Este benefică în tratarea gastritelor hiperacide, acute şi cronice, ulcere gastrice şi duodenale, pancreatită, digestie dificilă la un stomac leneş.
 
„Aceste boli se vindecă în câteva săptămâni prin consumul a 100 ml macerat la rece cu 20-30 de minute înainte de fiecare masă. Acelaşi macerat la rece, luat câte un pahar dimineaţa, pe stomacul gol, şi seara, înainte de cină, are acţiune asupra constipaţiei atonă şi psihică, cu efect ce depăşeşte acţiunile laxativelor clasic“, mai scrie prof. univ. dr. Constantin Milică pe acelaşi site. 
 
Obligeana ajută şi la îmbunătăţirea memoriei şi chiar este un remediu antifumat. Se poate renunţa la acest viciu dacă persoanele dependente de ţigări mestecă bucăţi de rizomi uscaţi. Aceştia au un efect tonic la nivelul mucoasei bucale şi provoacă o uşoară hipersecreţie salivară. 
 
Vă mai recomandăm:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: