O zi din viaţa unei prostituate române la Roma: şerveţele, apă, croissant şi la muncă. Marocan snopit în bătaie de proxeneţi după ce a furat o fată

O zi din viaţa unei prostituate române la Roma: şerveţele, apă, croissant şi la muncă. Marocan snopit în bătaie de proxeneţi după ce a furat o fată

Prostituatele românce câştigau şi câte 1.000 de euro pe seară, de fiecare FOTO Adevărul

O anchetă a DIICOT Iaşi scoate la iveală detalii terifiante din lumea traficanţilor de persoane români de la Roma. Proxeneţii câştigau şi câte 10.000 de euro pe lună, reiese din anchetă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorii DIICOT Iaşi au finalizat o anchetă derulată împotriva proxenetului Mircea Cristian (33 de ani), detalii incredibile fiind adunate de anchetatori în timpul audierilor. Pe baza declaraţiilor strânse de la fetele care ajungeau să se prostitueze în Italia, multe dintre ele de bunăvoie, procurorii au aflat că proxenetul ieşean, alintat de cunoscuţi cu porecla „Katy“, ar fi strâns sute de mii de euro din traficul de carne vie. Fetele care au lucrat pentru traficant spun că făceau şi câte 1.000 de euro pe seară, media câştigurilor zilnice ale lui Mircea Cristian ajungând, uneori, şi la 10.000 de euro pe zi.

Fată de 12 ani racolată

Procurorii DIICOT au început ancheta în acest dosar încă din anul 2014 şi au avut nevoie de nu mai puţin de doi ani pentru a strânge probe concludente care să-l incrimineze pe Cristian. Au aflat astfel că ieşeanul se ocupa cu traficul de carne vie încă din anul 2011, fiind ajutat de un anume Dorin Piţai, dat acum în urmărire generală după ce nu a fost de găsit în ultimele luni. Cel puţin 17 fete ar fi fost exploatate de cei doi, cele mai multe dintre acestea fiind trimise în Roma, pentru a se prostitua „la stradă“. „Majoritatea tinerelor recrutate şi exploatate sunt minore, provin din familii destrămate, au un grad redus de instrucţie, o stare materială extrem de precară, având diverse vulnerabilităţi“, se arată în rechizitoriul întocmit de procurorul Iulia Diaconu.

În actul de acuzare se mai arată că unele fete erau păcălite că vor munci cinstit în Italia, altele se îndrăgosteau de proxeneţi şi se lăsau convinse să practice prostituţia pentru aceştia. Cea mai tânără dintre victime avea doar 12 ani atunci când a fost racolată de Mircea Cristian, ajungând în scurt timp să se prostitueze pentru acesta, la diferite hoteluri din Iaşi.

Ana Maria l-a cunoscut pe „Katy“ la finele anului 2014, proxenetul intrând în legătură cu ea în timp ce se afla pe stradă. I-a spus că e îndrăgostit de ea şi i-a cerut un număr de telefon, contactând-o în aceeaşi seară şi ieşind în oraş. Proxenetul i-a spus că are mulţi bani şi că lucrează în domeniul construcţiilor şi că vrea să aibă o relaţie cu minora, precizând că o va „creşte“ el. În scurt timp, cei doi au făcut sex, iar Mircea Cristian a înregistrat partida cu un telefon mobil. Ulterior, a ameninţat-o pe copilă că va arăta filmarea părinţilor, iar aceasta a ajuns să se prostitueze pentru ieşean, la diferite hoteluri şi pensiuni din Iaşi.

Unele dintre tinere erau de acord să se prostitueze. Un exemplu în acest sens este cel al Gabrielei T., care în 2013, când avea 15 ani, a fost contactată de Cristian, care i-a spus că va ajunge să ducă o viaţă prosperă dacă acceptă să se prostitueze pentru el. Minora a acceptat şi a făcut sex cu Mircea Cristian, acesta spunându-i că nu e încă pregătită pentru a merge în Italia şi că mai are de învăţat în România.

Fete ţinute în pod

Elena Diana R. avea 18 ani în momentul în care a fost racolată, în 2013, de persoane din anturajul lui Mircea Cristian. Adolescenta a crezut că merge în Italia pentru a lucra ca îngrijitoare la o bătrână, însă a ajuns să îşi vândă trupul pe străzile din Roma. Când a refuzat să iasă la stradă, Elena a fost lovită peste faţă şi scuipată, iar Katy i-a spus că, dacă nu câştigă 800 de euro încă din prima seară, o să o omoare. Alături de Elena Diana, mai erau cazate, într-un pod, alte şapte fete. Acestea primeau şerveţele umede şi uscate, o sticlă de apă şi un croissant pe seară înainte de a fi trimise să se prostitueze, banii fiind încasaţi de proxeneţi.

Elena R. a câştigat încă din prima seară 900 de euro, bani ce i-au fost luaţi de Mircea Cristian. „A doua seară, partea vătămată a avut un client marocan care a luat-o cu el şi căruia i-a spus că vrea să scape de acolo. Marocanul a luat-o cu el cu maşina, însă la primul semafor a apărut Mircea Cristian cu Alex şi cu un alt bărbat, l-au oprit pe marocan, au scos-o din maşină pe persoana vătămată, iar pe marocan l-au bătut cu nişte bâte“, se mai arată în rechizitoriu. În mai bine de un an cât a stat în Italia, Elena R. a câştigat în jur de 20.000 de euro ce au fost însuşiţi de proxeneţi. Ea a fost trimisă în ţară din cauza unei infecţii genitale. Alături de celelalte tinere, Elena era bătută, înfometată şi obligată să stea toată ziua în picioare în pod atunci când nu câştiga măcar 800 de euro pe seară. De asemenea, Cristian obişnuia să le arate fetelor pistolul letal pe care îl avea ameninţându-le că le omoară dacă nu îl vor asculta.

Apărarea proxenetului

Procurorii au mai arătat în actul de acuzare ajuns săptămâna aceasta pe masa judecătorilor că Mircea Cristian şi amicii săi reuşeau să facă rost şi de documente false pentru fetele minore pe care le transportau în Italia. Anchetatorii au disjuns cercetările pentru Dorin Piţai, partenerul lui Katy, după ce au încercat, în zadar, să îl identifice pe acesta în ultima perioadă.

Audiat de procurori, Mircea Cristian neagă acuzaţiile care i se aduc şi spune că este nevinovat. „Clientul meu susţine în continuare că e nevinovat. Aşteptăm ca instanţa să analizeze probatoriul ce va fi administrat în faza de judecată şi să pronunţe o sentinţă legală şi temeinică. Însă, până atunci, prezumţia de nevinovăţie operează şi în privinţa lui Mircea Cristian“, ne-a spus, ieri, Radu Irimia, apărătorul lui Mircea Cristian. Mai multe dintre fetele care spun că au fost racolate de ieşean s-au constituit părţi civile cu sume de până la 20.000 de euro împotriva proxenetului.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările