O treime din candidaţi au promovat Bacalaureatul la Iaşi în sesiunea de toamnă. Trei absolvenţi eliminaţi

O treime din candidaţi au promovat Bacalaureatul la Iaşi în sesiunea de toamnă. Trei absolvenţi eliminaţi

Sesiunea a doua a examenului de maturitate s-a încheiat FOTO Adevărul

Rezultatatele sesiunii din toamnă a examenului de bacalaureat sunt mai bune decât cele din toamna anului trecut, anunţă reprezentanţii IŞJ Iaşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Promovabilitate mai mare judeţul Iaşi în sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat. Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Iaşi, procentul absolvenţilor admişi pe judeţ este de 30,41, sensibil mai mare decât în sesiunea de toamnă din anul precent (26,62%).

Astfel, în judeţul Iaşi, s-au înscris la examen un număr de 1.726 de elevi, 1.401 dintre aceştia participând efectiv la concurs iar 426 promovându-l. Cele mai multe note s-au situat între 6 şi 7, nefiind niciun elev care să obţină nota maximă. Trei elevi au fost eliminaţi din sală după ce au fost prinşi copiind.

„Observaţi că este o creştere faţă de anul trecut de aproape 4-5 procente, ceea ce înseamnă că se aşează în tendinţa generală a creşterii, fie că vorbim de sesiunea de vară sau de cea de toamnă. Creşterea se explică printr-o pregătire mai serioasă a candidaţilor înainte de prezentarea la bacalaureat, conştientizând că este un examen serios şi că s-au egalizat condiţiile de susţinere şi severitatea peste tot“, a declarat Camelia Gavrilă, inspector general al IŞJ Iaşi.

Pe aceeaşi temă:

REZULTATE BAC 2014 Aproape 11.000 de elevi au luat note peste 5, dar au picat la Bacalaureat. Situaţia pe judeţe

Evaluarea Naţională 2014, procentul mediilor peste 5 a crescut cu 0,34% după soluţionarea contestaţiilor de la 70,78% la 71,12%

REZULTATE BACALAUREAT 2014 Abandon în creştere la Bac

REZULTATE BACALAUREAT 2014 Lista candidaţilor cu 10 pe linie la BAC 2014. Trei elevi din Capitală sunt în top

REZULTATE BAC 2014 Ce arată notele de la Bacalaureat şi povestea elevei de 10 de la Vianu: Bac-ul, „o iluzie pentru roboţei”

REZULTATE BACALAUREAT 2014 De ce fug elevii de Bac


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: