O parte a celui mai mare spital de copii din Moldova, închis după ce soţul unei doctoriţe a fost diagnosticat cu COVID-19

O parte a celui mai mare spital de copii din Moldova, închis după ce soţul unei doctoriţe
a fost diagnosticat cu COVID-19

Spitalul de Copii "Sfânta Maria"

Trei secţii medicale ale Spitalului de Copii “Sfânta Maria” din Iaşi au fost închise, cu pacienţi şi cadre medicale în interior, în jur de 24 de ore, din cauza suspiciunii că o doctoriţă a unităţii sanitare ar putea fi infectată cu noul coronavirus.

Ştiri pe aceeaşi temă

Situaţia delicată de la Spitalul de Copii a pornit după ce luni seară, 16 martie, medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase au anunţat că doctorul oncolog Lucian Miron de la Institutul regional de Oncologie (IRO) este bolnav de Covid-19. 

Miron este căsătorit cu şefa secţiei de oncologie pediatrică de la “Sfânta Maria” şi, din cauza riscului mare ca Ingrith Miron să fi fost şi ea infectată, reprezentanţii unităţii sanitare au decis închiderea completă a secţiilor de Oncologie, Nefrologie şi Pediatrică 4.

Măsura a fost luată preventiv, până la aflarea rezultatului probei recoltate de la doctoriţa Miron. În paralel, Direcţia de Sănătate Publică a efectuat marţi o anchetă epidemiologică la Spitalul de Copii, pentru a afla cu cine a intrat în contact medicul.

Marţi, în jurul orei 18.00, reprezentanţii Spitalului de Boli Infecţioase au anunţat rezultatul care i-a făcut pe reprezentanţii spitalului să răsufle uşuraţi. 

Ingrith Miron nu este infectată.

Anchetă şi la IRO

O anchetă epidemiologică şi una internă au avut loc şi la Institutul Regional de Oncologie (IRO), locul de muncă al medicului Lucian Miron. 

Managerul de la IRO, Mirela Grosu, a declarat că l-a sfătuit pe doctorul Miron să stea în autoizolare după ce acesta a venit din străinătate, însă nu era sigură că medicul a respectat recomandarea. Facem o anchetă internă pentru a stabili acest lucru”, a spus Grosu. Soţii Miron au călătorit în străinătate zilele trecute, aterizând la Iaşi, de la Paris, pe 11 martie. 

12 persoane din Iaşi şi alte 8 din alte judeţe ale Moldovei au fost diagnosticate cu Covid-19 până la ora redactării acestei ştiri.

 

 


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: