O nouă bere cu ghimbir, în teste la Agronomia din Iaşi. Studenţii sunt încântaţi de produsul obţinut

O nouă bere cu ghimbir, în teste la Agronomia din Iaşi. Studenţii sunt încântaţi de produsul obţinut

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi  FOTO Facebook

În cadrul testărilor finale sunt apreciate calitatea spumei, timpul de spargere a acesteia, culoarea, aroma şi prezenţa bioxidului de carbon. Studenţii care au participat la testare, inclusiv la degustare în cadrul laboratoarelor de analiză senzorială, sunt încântaţi de produsul obţinut.

Ştiri pe aceeaşi temă

Studenţii Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi (USAMV) testează reţeta berii cu ghimbir în atelierul propriu de microproducţie. 
 
Tinerii de la specializările ce aparţin de ingineria produselor alimentare, de la Facultatea de Agricultură, au participat deja la întreg fluxul tehnologic al primei şarje de bere în care a fost adăugat ghimbir natural, întreg demersul având în exclusivitate scop didactic. 
 
„Studenţii de la specializările Tehnologia prelucrării produselor agricole, Protecţia consumatorului şi a mediului, Exploatarea maşinilor şi instalaţiilor pentru agricultură şi industria alimentară au participat, pe faze de lucru, la realizarea primei tranşe de bere cu ghimbir din atelierul nostru de microproducţie. Am parcurs toate etapele, inclusiv analiza senzorială, iar reacţiile au fost mult peste aşteptările noastre”, a transmis ing. dr. Vasile Dobre, responsabil în cadrul atelierului de microproducţie bere al USAMV Iaşi. 
 
În cadrul testărilor finale sunt apreciate calitatea spumei, timpul de spargere a acesteia, culoarea, aroma, prezenţa bioxidului de carbon, iar studenţii care au participat la testare, inclusiv la degustare în cadrul laboratoarelor de analiză senzorială, sunt încântaţi de produsul obţinut. 
 
„În primul rând, aş putea spune că este printre cele mai frumoase şi interesante aspecte ale studenţiei mele, acesta al testării şi al aprecierii produselor noastre. În ceea ce priveşte berea noastră cu ghimbir, pe care am degustat-o în practică, aş putea spune că mi-a plăcut, însă mai degrabă pot spune că sunt fidelă berii clasice, nu celei cu arome. Este foarte interesant să vezi cum se fabrică berea, să vezi tot fluxul tehnologic până la produsul finit, suntem foarte norocoşi că avem parte de astfel de experienţe la facultatea noastră”, a spus Iulia Şincu, studentă în anul II la Facultatea de Agricultură, specializarea Tehnologia prelucrării produselor agricole.
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările