O mamă violată de fiul ei toată viaţa a minţit procurorii pentru a-l scăpa pe acesta de puşcărie

O mamă violată de fiul ei toată viaţa a minţit procurorii pentru a-l scăpa pe acesta de puşcărie

Violatorul a fost condamnat la 11 ani de puşcărie

Declaraţiile date de femeie nu au fost luate până la urmă în calcul de autorităţi. Astăzi, 2 iulie, violatorul a fost condamnat la 11 ani de puşcărie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Femeia de 70 de ani a fost violată, de-a lungul anilor, de nenumărate ori. În trecut, fiul acesteia, Costică Luca a mai fost condamnat la puşcărie pentru incest şi viol. 

În prezentul cazt, Luca, de 37 de ani, a fost trimis în judecată de procurori având aceleaşi acuzaţii pentru care în urmă cu 13 ani a fost încarcerat: viol şi incest. În familia casei Luca din Tansa, agresiunile sexuale produse de Constantin au fost cu nemiluita. Procurorii, în rechizitoriul trimis ieri la instanţă, au probat două dintre acestea. Asta după ce femeia nu a mai răbdat şi, convinsă de nişte rude, şi-a reclamat la Poliţie propriul fiu.

Îşi supunea mama la perversiuni sexuale

Faptele de viol şi incest pentru care Constantin Luca a fost trimis în judecată, deşi doar câteva din numărul lor real, sunt plasate de procurori în anul 2009, pe 19 septembrie, respectiv 4 octombrie. “În zilele respective, fiind în stare de ebrietate, învinuitul a lovit-o pe mama sa, aplicându-i lovituri în principal în zona pieptului şi a capului şi a întreţinut cu aceasta raporturi sexuale normale. Ulterior consumării acestor raporturi sexuale, învinuitul a reluat consumul de băuturi alcoolice, atât la domiciliu, cât şi la un bar din sat”, se arată în rechizitoriu.

Femeie a ezitat tot timpul să-şi reclame fiul. Pe de o parte, de temea de comportamentul violent al acestuia. “M-a ameninţat că dacă spun la cineva acest lucru, mă omoară, îmi scoate ochii şi inima din mine”, a povestit bătrâna.

Pe de altă parte, Constantin Luca era fiu său şi nu ar fi vrut ca acesta să ajungă din nou în puşcărie. Relevant în acest sens este faptul că, după ce şi-a reclamat fiul la Poliţie, ea a revenit asupra declaraţiei şi a spus că ar fi făcut sex de bună voie cu acesta. Procurorii au concluzionat, însă, că ea ar fi fost constrânsă să facă acest lucru. “Ulterior depunerii sesizării, Luca Maria a continuat să convieţuiască cu fiul său, fiind expusă, în continuare, în mod direct, agresiunilor acestuia, vulnerabilitatea acesteia fiind accentuată de relaţia de rudenie existentă – astfel încât conduita procesuală oscilantă a acesteia este explicabilă”, se mai arată în rechizitoriu. 

În acelaşi document sunt descrise detalii terifiante despre modul în care Constantin Luca îşi abuza mama. “Din declaraţiile martorilor audiaţi rezultă că partea vătămată le-a povestit că fiul său o ameninţa cu cuţitul, o lovea cu pumnii şi cu corpuri contondente – scânduri, vătrai – o muşca de gât, sâni şi zona organelor genitale, martorele văzând urmele de lovituri. Raporturile sexuale se consumau pe fondul acestor agresiuni, de fiecare dată Luca Costică fiind în stare de ebrietate”, au mai arătat procurorii.

Mai multe pe aceeaşi temă:
 
 
Ilias Saban, de 31 de ani, este primul deţinut din cadrul Penitenciarului Slobozia eliberat de îndată de o instanţă, aşa cum prevede noul Cod Penal. Alături de el, alţi 140 de ocnaşi au aşteptat aceeaşi sentinţă. Din păcate, însă, ceilalţi nu au fost atât de norocoşi.
 
EDITORIAL Liviu Avram: Noile coduri: Guvernul a trişat Comisia Europeană pe latura penală Să fie neglijenţă în serviciu sau complicitate cu viitorii infractori? Guvernul Ponta a ignorat toate solicitările de corectare a unor carenţe din viitoarea legislaţie penală, deşi Comisia Europeană se aştepta să adopte modificările cuvenite până la intrarea în vigoare a noilor coduri.
 
Noul Cod penal va scoate din închisori peste 200 de deţinuţi Circa 200 de deţinuţi, în majoritate condamnaţi când erau minori sau aflaţi în ultima perioadă de executare, ar putea fi eliberaţi la intrarea în vigoare a noului Cod penal, estimează Ministerul Justiţiei, care precizează că evaluarea cazurilor nu este finalizată. Asta pentru că până la 10 ianuarie, comisiile au analizat situaţia a aproximativ 24.000 de deţinuţi din totalul celor 30.680 aflaţi în închisorile din România.
 
Marea Evadare. Noul Cod Penal închide dosare importante de corupţie Odată cu intrarea în vigoare a noului Cod Penal, pedepsele pentru anumite infracţiuni, multe dintre ele de corupţie, se vor reduce semnificativ. De exemplu, pentru abuzul în serviciu, pedeapsa scade de la maxim 15 ani la un maxim de 5 ani şi astfel scade drastic şi perioada de prescripţie.

 


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: