O ieşeancă de clasa a X-a s-a întors cu medalia de aur de la Olimpiada Balcanică de Fizică. A fost singura reprezentantă de sex feminin din lotul olimpic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O elevă din Iaşi, singura fată din lotul românesc care a participat la Olimpiada Balcanică de Fizică, s-a întors acasă cu medalia de aur.

Mălina Elena Constantinescu, elevă în clasa a X-a, la Colegiul Naţional din Iaşi, a câştigat medalia de aur la Olimpiada Balcanică de Fizică, care s-a desfăşurat pe 14-18 iulie, în Salonic, Grecia. Aceasta a fost singura fată participantă la competiţie din lotul românesc, care a mai numărat şi trei băieţi. Toţi cei patru tineri s-au întors acasă cu premii.

„Mălina Constantinescu, singura fată din echipa României, a obţinut Premiul I şi medalie de aur, precum şi premiul pentru cel mai bun punctaj obţinut de o fată în concurs. Reamintim faptul că este a doua medalie internaţională obţinută de Mălina anul acesta. În luna mai, eleva Colegiului Naţional a reprezentat România în Portugalia, la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO 2019), de unde s-a întors cu medalia de argint”, au spus reprezentanţii Colegiului Naţional.

Cu medalia de aur s-au întors în ţară şi Tudor Gabriel Mocioi, elev în clasa a X-a, la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti, şi Vlad Ştefan Oroş, din clasa a VIII-a, de la Şcoala Gimnazială nr. 24 din Timişoara, iar cu medalia de argint Radu Herzal, din clasa a X-a, de la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” Bucureşti.

Coordonatorii şi însoţitorii olimpicilor români au fost dascălii Ioana Stoica şi Irina Dumitraşcu, profesori la liceele din Bucureşti şi Vaslui. La olimpiadă au participat elevi din 12 ţări.

Citiţi şi:

VIDEO Melodie compusă de un grup de elevi, inspirată de bâlba ministrului Educaţiei. „Sunt de 20 de ani în învăţământ şi nu mă tem de nimic“

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite