O furtună violentă a rupt trei arbori la Iaşi. Şefii primăriei s-au grăbit să anunţe "dezastrul", pentru a abate atenţia de la masacrul ecologic pregătit în Copou

O furtună violentă a rupt trei arbori la Iaşi. Şefii primăriei s-au grăbit să anunţe

Arbore dărâmat de vânt la Iaşi FOTO Facebook/Primăria Municipiului Iaşi

Şefii Primăriei Iaşi încearcă să scape din scandalul generat de intenţia "raderii" a 500 de arbori sănătoşi în parcurile din Copou, anunţând că trei arbori au fost doborâţi de o furtună violentă care s-a abătut asupra oraşului.

Ştiri pe aceeaşi temă

O furtună violentă s-a abătut asupra oraşului Iaşi în după-amiaza zilei de astăzi, 15 mai. Ruperea de nori a fost dublată şi de un vânt foarte puternic, în rafale.

Canalizarea oraşului n-a făcut faţă volumului uriaş de apă, astfel că s-au format adevărate râuri (foto jos, imagine din centrul oraşului, zona Fundaţie) pe mai multe străzi ale oraşului.

Cu toate acestea, şefii Primăriei Iaşi s-au grăbit să mediatizeze cu promptitudine, prin comunicate de presă, strict faptul că furtuna a rupt trei arbori pe raza municipiului şi că circulaţia a fost parţial blocată din acest motiv. În toate cele trei mesaje trimise a existat menţiunea că arborii erau sănătoşi.

"Un arbore s-a prăbuşit în Păcurari, la nr. 18, bl. 3, sc. A, în spatele Clinicii CFR. Arborele nu era uscat. Circulaţie blocată parţial. Viceprimarul Chirica va fi acolo pentru detalii", este textul unui mesaj.

Pentru a abate atenţia de la faptul că municipalitatea a marcat pentru tăiere sute de arbori sănătoşi în Parcurile Expoziţiei şi Copou, primarul de Iaşi, PSD-istul Gheorghe Nichita, a insistat în ieşirile publice din ultima perioadă că este responsabil pentru copacii rupţi în oraş.

Pe de altă parte, specialiştii în botanică au atras atenţia în mai multe rânduri că principala problemă este îngrijirea dezastruoasă a arborilor de către angajaţii municipalităţii şi toaletările prost făcute.

Tentativa de PR ratat făcută de astăzi, 15 mai, a şefilor Primăriei Iaşi, a fost taxată cu ironii dure chiar pe pagina oficială de Facebook, prin comentarii precum: "Deviza noastră: niciun copac, niciun pericol!", "Un bun pretext pentru a taia toti copacii din Iasi, in special, teii" sau "Stupid raspuns! Rusinos pentru o primarie cu veleitati regionale!".

Mai puteţi citi:

Tabloul masacrului ecologic de la Iaşi. Un plan găunos, înţesat cu minciuni, 500 de tei ucişi fără remuşcări şi tunul imobiliar

Cum ne batem joc de Eminescu

Lecţie de botanică pentru măcelarii teilor din Iaşi: „Este colosal de mult să tai 800 de copaci într-un an. Ăsta e un masacru”

Şi cu teii tăiaţi şi cu banii luaţi. Primăria Iaşi a primit o amendă de 60.000 de lei, achitabilă din bani publici, pentru că a tăiat ilegal arborii din centrul oraşului

Numărul "avocaţilor" teilor puşi la pământ în centrul Iaşiului creşte. Şefii Primăriei refuză dezbaterea publică

Toţi teii de pe cel mai important bulevard al Iaşiului sunt puşi la pământ de muncitorii primăriei

FOTO Masacrul teilor din Iaşi: episodul Copou. Cum sunt mutilaţi arborii-simbol din cel mai renumit cartier al oraşului

Satiră virulentă împotriva primarului din Iaşi. Un fost consilier local îi propune lui Gheorghe Nichita zece pseudo-proiecte, după ce edilul a admis haosul urbanistic

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările