O fetiţă de 11 ani din Iaşi, găsită legată de un stâlp din faţa casei. Minora era dezbrăcată şi nu poate vorbi

O fetiţă de 11 ani din Iaşi, găsită legată de un stâlp din faţa casei. Minora era dezbrăcată şi nu poate vorbi

Victima a fost ridicată de Poliţie

O fetiţă de 11 ani din municipiul Iaşi a fost descoperită legată de un stâlp din lemn din faţa casei. Autorităţile au preluat-o şi au început o anchetă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Descoperirea a fost făcută în după-amiaza zilei de sâmbătă, 21 iulie, într-un cartier din Iaşi denumit „Dalas”. E o zonă mărginaşă a Iaşului locuită în special de nevoiaşi, care trăiesc la limita subzistenţei, în barăci improvizate. 

În condiţii groaznice locuia şi fetiţa de 11 ani, care a fost observată de un echipaj al Poliţiei Locale, aflat în patrulă în zonă. 

„Având în vedere aspectele constatate, instituţia noastră a informat imediat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi şi Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi, care s-au deplasat operativ la adresa indicată, pentru continuarea cercetărilor şi dispunerea măsurile legale ce se impun în acest caz”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Locale Iaşi.

Reprezentanţii Poliţiei şi ai Protecţiei Copilului au găsit minora legată de un stâlp din lemn din faţa casei. Primele informaţii arată că victima ar avea un handicap psihic. De altfel, au precizat poliţiştii, ea nu vorbeşte. 

Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru infracţiunea de rele tratamente aplicate minorului. Fata a fost internată la Spitalul de Copii din Iaşi şi urmează să fie consiliată psihologic. Cel mai probabil, autorităţile vor dispune instituţionalizarea ei. 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: