O femeie a murit în timp ce aştepta la coada lungă de doi kilometri pentru a ajunge la racla Sfintei Parascheva

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coada pelerinilor se întinde astăzi, 11 octombrie, pe doi kilometri FOTO: Adevărul
Coada pelerinilor se întinde astăzi, 11 octombrie, pe doi kilometri FOTO: Adevărul

Femeii i s-a făcut rău vineri dimineaţă, în timp ce stătea la coadă pentru a ajunge la moaştele Sfintei Parascheva.

Incidentul tragic s-a petrecut în jurul orei 8.00 în apropiere de Catedrala Mitropolitană din Iaşi. Femeia a leşinat în mijlocul mulţumii, pelerinii fiind cei care au sunat la 112. Echipajul medical ajuns la faţa locului i-a acordat primele îngrijiri, după care a transportat-o la spital. Acolo a fost resuscitată de medici însă nu a mai putut fi salvată. Decesul a fost declarat în jurul orei 9.00.

Credincioasa se numeşte Florica N., are 55 de ani, şi este originară din judeţul Prahova. "În cauză a fost întocmit dosar penal pentru moarte suspectă. Urmează să fie efectuată necropsia pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor decesului", a spus pentru adevarul.ro Anca Vâjiac, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

Lungimea rândului de pelerini a ajuns, în jurul prânzului, la peste doi kilometri, iar în aşteptare sunt peste 20.000 de oameni. Capătul rândului de pelerini se află pe strada Sf. Andrei.

"De la începutul pelerinajului şi până în prezent au existat 20  situaţii  de acordare a primului ajutor unor persoane aflate în dificultate (stări de oboseală, probleme medicale, etc )", se arată într-un comunicat al Jandarmeriei.

Mai puteţi citi:

Sfânta Parascheva, cel mai mare pelerinaj religios din România

Începe cel mai mare pelerinaj religios din ţară

Sărbătorile Iaşiului - program tras la indigo cu cel din 2012. Cât cheltuie Primăria pentru Pavel Bartoş, Smiley, Loredana, Mandinga şi Cargo

Sărbătorile Iaşului, desfiinţate de organizatorii de evenimente

Festin de Cartea Recordurilor la Sărbătorile Iaşiului: 70.000 de sarmale pentru pelerinii veniţi la Cuvioasa Parascheva

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite