O femeie din Iaşi a murit de hipertermie. A ajuns la spital cu o temperatură a corpului de 40 de grade

O femeie din Iaşi a murit de hipertermie. A ajuns la spital cu o temperatură a corpului de 40 de grade

FOTO: Andrei Luca / Adevărul

Cauzele care au dus la decesul femeii urmează să fie stabilite, medicii luând în calcul hipertermia şi sepsisul, a transmis Diana Cimpoeşu, şef UPU-SMURD Iaşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

O femeie din Iaşi, în vârstă de 40 de ani, a fost găsită de către vecini în stare gravă şi a fost transportată la spital, unde medicii au stabilit că avea hipertermie. 

„A ajuns întâi la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul de Neurochirurgie, apoi la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Sf. Spiridon în comă, s-a instalat stopul cardio-respirator şi a decedat. Este posibil să fi făcut şi o infecţie severă. Am cerut ordonanţa de la Poliţie pentru Medicina Legală astfel încât să se poată stabili dacă decesul are drept cauză hipertermia sau sepsisul”, a precizat prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD Iaşi.

Femeia era cunoscută ca fiind consumatoare cronică de băuturi alcoolice.
 
Este cel de-al treilea caz în ultimele zile, în care o persoană ajunge la spital în stare gravă din cauza hipertermiei. În celelalte două cazuri, cauza a fost expunerea îndelungată la soare. 

Medicii recomandă hidratarea corespunzătoare, cu cel puţin 2-3 litri de apă pe zi şi evitarea consumului de băuturi alcoolice. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările