O bătrână aproape îngheţată a fost găsită pe stradă la Iaşi doar în capot şi papuci de casă. „Prezenta semne ale demenţei“

O bătrână aproape îngheţată a fost găsită pe stradă la Iaşi doar în capot şi papuci de casă. „Prezenta semne ale demenţei“

FOTO Ziarul de Roman

Un trecător aflat pe o stradă din Iaşi a observat o femeie dezorientată în vârstă de 70 de ani, îmbrăcată doar în capot şi cu papuci de casă în picioare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru că femeia stătea în zăpadă şi părea aproape îngheţată, bărbatul a sunat la 112, iar la faţa locului a mers un echipaj medical care a transportat-o la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi.

Femeia avea hipotermie severă şi o stare de confuzie. După ce a fost resuscitată, a fost transferată la Spitalul de Psihiatrie Socola.

„Pacienta în vârstă de 70 de ani a ajuns în UPU după ce un trecător i-a semnalat prezenţa în faţa unui bloc. Aceasta era hipotermică, cu o temperatură a corpului de 31 de grade, şi confuză. După ce am tratat-o, am chemat poliţia pentru a o identifica şi am solicitat să fie dirijată către Spitalul Socola pentru că avea semne ale demenţei“, a precizat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.  

Nu se ştie dacă femeia fusese diagnosticată de mai multă vreme cu o boală psihică, dar specialiştii recomandă celor care au rude cu vârste înaintate sau bolnave să se intereseze de starea lor.

Citiţi şi:

Situaţie critică la Iaşi. În plină epidemie, vaccinul antigripal nu se mai găseşte nici în farmacii, nici la medicii de familie

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările