Număr record de copii accidentaţi pe stradă, care au ajuns în ultima săptămână la singurul spital de profil din Moldova

Număr record de copii accidentaţi pe stradă, care au ajuns în ultima săptămână la singurul spital de profil din Moldova

FOTO Botoşăneanul

Mai mulţi copii au ajuns în ultima săptămână la Spitalul de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria“ din Iaşi, din cauza unor accidente rutiere. Medicii spun că numărul răniţilor în accidente este foarte ridicat comparabil cu perioada anterioară, zilnic prezentându-se cel puţin doi copii care au fost accidentaţi în trafic.

În ultimele şapte zile însă numărul acestora a fost aproape triplu. La sfârşitul săptămânii trecute, în perioada 29-30 iunie, cinci copii au avut nevoie de îngrijire medicală după ce au fost implicaţi în două accidente rutiere grave, care au avut loc în comuna Mogoşeşti Siret, judeţul Iaşi, şi în localitatea Bădeana, judeţul Vaslui. Medicii susţin că cel mai frecvent se confruntă cu astfel de situaţii vara.

În urma accidentului din Vaslui, la Spitalul de Copii din Iaşi a fost adusă o fată în vârstă de 13 ani cu mai multe fracturi şi leziuni. Starea sa este bună, însă va mai rămâne internată o perioadă.

„Pacienta de 13 ani din accidentul din Vaslui are o stare mulţumitoare, după o traumă cu un asemenea impact. Evoluţia sa este bună, dar va mai rămâne internată”, a precizat dr. Tamara Solange Roşu, medic-şef UPU şi purtător de cuvânt al Spitalului de Copii Iaşi.

Şi starea celor patru copii cu vârste cuprinse între 4 şi 13 ani din accidentul din Mogoşeşti Siret este stabilă, susţin medicii.  Copilul care se afla în stare foarte gravă, fiind ţinut de câteva zile în secţia de anestezie şi terapie intensivă (ATI), a început să-şi revină şi urmează să fie transferat în Clinica de Chirurgie a unităţii medicale.

Medicii de la Spitalul „Sfânta Maria” spun că cel mai frecvent se confruntă cu un număr atât de ridicat de victime ale accidentelor rutiere în perioada verii, cu precădere în zilele de weekend.

Citiţi şi:

FOTO Un om a murit şi alţi opt au fost răniţi într-un accident rutier foarte grav. Şoferul unei dubiţe n-a acordat prioritate

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: