Nucile, ajutor în bolile tuturor organelor. Frunzele şi fructele care curăţă sângele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Miezul de nucă conţine multiple vitamine B FOTO Arhivă
Miezul de nucă conţine multiple vitamine B FOTO Arhivă

Miezul de nucă, bogat în proteine şi vitamine, ajută persoanele diagnosticate cu anemie, tuberculoză, afecţiuni ale pielii sau tulburări cardiovasculare.

Nucile menţin organele interne sănătoase. Miezul de nucă contribuie la sănătatea inimii, stomacului, ficatului şi plămânilor. În cartea „Sănătate din farmacia Domnului”, fitoterapeutul austriac Maria Treben arată că nucile au proprietăţi depurative şi tonifiante. Nucile sunt un furnizor important de vitamine din categoria B, minerale, grăsimi şi proteine. 

Conform autoarei, consumul de miez de nucă protejează vasele de sânge, combate reumatismul şi anemiile. Nucile sunt recomandate bolnavilor diagnosticaţi cu artroze, boli de oase, tuberculoză, sifilis sau afecţiuni ale pielii. Nucile, datorită fibrelor pe care le conţin, sunt recomandate de fitoterapeut ca remediu împotriva diabetului şi ca adjuvant în ulcere, iritaţii, diaree şi constipaţie. 

Miezul de nucă consumat periodic ajută şi la reglarea nivelului colesterolului în sânge, respectiv la reglarea tensiunii  arteriale. Maria Treben arată în paginile dedicate nucului că un remediu excelent pentru persoanele care au sângele îngroşat sau pentru bolnavii cu afecţiuni gastrice este tinctura nuci verzi, culese prin luna iulie. Tinctura de nuci se obţine din aproximativ 20 de fructe verzi.

„Nucile sunt tăiate în sferturi şi introduse într-o sticlă cu gât larg. Se toarnă deasupra 1 litru de rachiu de secară, în aşa fel încât să acopere nucile cu un strat gros de 2-3 degete. Sticla, bine astupată, se lasă între 14 şi 4 săptămâni la soare sau la căldură. După scurgerea acestui timp, conţinutul se strecoară şi se introduce în sticle. Se ia câte  linguriţă plină în funcţie de necesitate”, notează fitoterapeutul în cartea „Sănătate din farmacia Domnului”. 

Maria Treben mai precizează că din tictura de nuci verzi se poate obţine şi un lichior gustos, dacă adăugaţi 2-3 cuişoare, o bucată de scorţişoară, 1 baton mic de vanilie şi coaja de la o jumătate de portocală. Peste compoziţie se adaugă 500 de grame de zahăr fiert în 1/4 litru de apă.

Potrivit fitoterapeutului, ceaiul din frunze de nuc este eficient în tratarea tulburărilor digestive, tratarea diabetului şi contra icterului. Ceaiul poate fi folosit şi pentru clătirea gurii, în caz de stomatită ulceroasă, afecţiuni ale gingiei, gâtului şi laringelui. 

Citeşte şi:

Când să te prezinţi la doctor dacă ai mai multe aluniţe pe piele. Medic specialist: „Trebuie să fii atent la avertismente“

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite