Noutăţi în cazul românului ucis în bătaie în Marea Britanie. Unul dintre acuzaţi, drogat cu cocaină înainte de faptă

Noutăţi în cazul românului ucis în bătaie în Marea
Britanie. Unul dintre acuzaţi, drogat cu cocaină înainte de faptă

Răzvan Sîrbu FOTO Poliţia Kent

Judecătorii britanici încearcă să desluşească cum a murit un tânăr de 21 de ani originar din Iaşi. Trei englezi sunt judecaţi pentru omor în acest caz.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procesul privind moartea românului Răzvan Sîrbu se desfăşoară la Curtea Coroanei din Maidstone, autorii fiind indicaţi de anchetatori ca fiind Alex Macdonald (19 ani), Charlie White (19 ani) şi Jimmy Buckley (20 de ani). Ultimul dintre ei, pe fondul problemelor psihice, a fost declarat incapabil din punct de vedere medical pentru a răspunde pentru faptele sale, scrie BBC.

La ultimul termen al procesului, Macdonald a fost audiat şi a negat vehement că l-ar fi ucis pe român. Totuşi, englezul a recunoscut în faţa instanţei că, înainte ca Sîrbu să fie omorât, consumase cocaină. MacDonald a mai spus judecătorilor căl-a lovit pe român pentru a se apăra, nu pentru a ataca.

În trecut, englezul a mai fost acuzat de violenţă, jaf, lovire, ameninţare cu înjunghierea şi două atacuri asupra unor ofiţeri de poliţie. Procesul uciderii lui Sîrbu se va relua pe 2 ianuarie.

Râzvan Sîrbu a fost ucis în data de 6 mai, după ce a fost bătut cu sălbăticie de cei trei. Românul dormea într-un cort din apropierea unei zone rezidenţiale, iar trupul său a fost descoperit într-o pădure de la marginea oraşului, de un câine. Românul suferise multiple fracturi craniene, dar şi mai multe coaste şi oase rupte.

Prietena unuia dintre acuzaţi a detaliat anchetatorilor că i-ar fi auzit pe făptăşi discutând despre ceea ce făcuseră. White l-ar fi întrebat pe Macdonald: „L-ai ucis sau nu?”, iar Macdonald a răspuns: „Ei bine, l-am omorât, nu-i aşa?”. „De ce l-ai lovit în faţă?”, a mai întrebat White. „Pentru că am crezut că e amuzant”, a răspuns prietenul său. Cei trei acuzaţi au fost observaţi pe o cameră de supraveghere, la aproximativ 400 de metri de cortul lui Sârbu, pe 6 mai, la ora 23.15. Poliţiştii au recuperat şi o haină purtată de Macdonald pe care se afla sângele românului, dar şi ADN-ul suspectului, potrivit ziarulromanesc.com.

Răzvan Sîrbu ar fi ajuns în Marea Britanie în toamna anului trecut, el având mai multe internări la centrul destinat persoanelor fără adăpost din localitatea Tovil, situată în sud-estul Angliei. El plecase în Mare Britanie pentru a-şi căuta un loc de muncă, tot acolo aflându-se şi mama sa. „Răzvan mi-a fost elev din clasa a 10-a, a venit prin transfer de la o altă şcoală. A avut o personalitate destul de puternică, un copil liniştit, cu dorinţa de a învăţa, relativ izolat la un moment dat, îşi făcea greu prieteni. M-a impresionat peste măsură acest eveniment, dat fiind că mă aşteptam să îi fie bine odată ce a terminat clasa a XII-a. Aşteptam lucruri frumoase. Îşi dorea să îşi continue studiile, să meargă în străinatate, să câştige mai bine. Am bănuit că va pleca, dat fiind că şi mama pleca frecvent în străinatate”, declara pentru Mediafax, Monica Popa, fosta dirigintă a lui Răzvan, la scurt timp după crimă. 

Citeşte şi: 


Bilet de adio sfâşietor al tinerei care s-a aruncat din Catedrala Sf. Paul. „Mamă, am făcut asta pentru mine, să scap“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: