Nouă pacienţi Covid-19 aflaţi în stare critică, salvaţi de un ieşean care a donat plasmă de trei ori

Nouă pacienţi Covid-19 aflaţi în stare critică, salvaţi de un ieşean care a donat plasmă de trei ori

Bărbatul care a donat plasmă la CRTS Iaşi FOTO Facebook

Bărbatul, vindecat de Covid-19, a mers de trei ori la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Iaşi pentru a dona plasmă. Prin gestul lui, omul face posibilă salvarea altor vieţi, în total 9, spun cadrele medicale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un bărbat din Iaşi este salvatorul a nouă pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, deoarece a donat plasmă de trei ori după vindecare. 
 
Cadrele medicale de la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Iaşi au rămas impresionate de gestul bărbatului care a donat de trei ori plasmă convalescentă COVID-19, în intenţia de a veni în sprijinilor celor care trec prin experienţa pe care chiar el a trăit-o. 
 
El  a donat câte 600 de mililitri de plasmă convalescentă Covid-19 la fiecare vizită, unităţile recoltate ajutând astfel la salvarea a nouă bolnavi aflaţi în stare critică. 
 
Reprezentanţii Centrului de Regional de Transfuzie Sanguină din Iaşi au lăudat iniţiativa bărbatului şi au îndemnat cât mai multe persoane să-i urmeze exemplul. 
 
„Mulţumim donatorului de plasmă convalescentă COVID-19 care s-a prezentat astăzi pentru a treia oară la CRTS Iaşi dorind să salveze cât mai multe vieţi. Beneficiind de un titru foarte bun de anticorpi anti SARS- Cov2, domnul a revenit donând de fiecare dată câte 600 ml de plasmă, iar cele 6 unităţi de câte 200 ml obţinute la donările anterioare au fost deja administrate. Donarea de azi va face posibilă salvarea altor vieţi, în total 9. Vă mulţumim şi sperăm ca exemplul dumneavoastră să fie urmat de toţi cei care pot şi vor să ni se alăture”, au spus reprezentanţii Centrului Regional de Transfuzie Sanguină din Iaşi. 
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările