Noi legături aeriene cerute de mediul de business: „O cursă Iaşi-Frankfurt ar fi nemaipomenită în viitor“

Noi legături aeriene cerute de mediul de business: „O cursă Iaşi-Frankfurt ar fi nemaipomenită în viitor“

Inaugurare cursă Iaşi-Timişoara FOTO CJ Iaşi

Reluarea cursei interne Iaşi-Timişoara, marcată la Iaşi cu fast, a reprezentant şi un moment propice pentru reprezentanţii firmelor şi ai Camerei de Comerţ pentru a cere noi legături rapide cu restul Europei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Compania TAROM a inaugurat, de Buna Vestire, reluarea curselor pe ruta internă Iaşi-Timişoara, abandonată de BlueAir în februarie. Astfel, vor fi patru curse pe săpătămână după următorul program: luni, miercuri şi joi- decolarea din Iaşi este la ora 08:30, iar aterizarea la Timişoara la ora 10:20. Zborul retur este programat la ora 10:45, sosirea în Iasi fiind la ora 12:25. Totodată, duminica: aeronava va decola spre Timişoara la ora 13:30, iar aterizarea va fi la ora 15:20. Zborul Timişoara-Iaşi va avea loc la ora 15:45, ora aterizării la Iaşi fiind 17:25.

Reluarea curselor spre Timişoara a fost marcată cu muzică populară şi covor roşu, iar reprezentanţii firmelor de automotive au salutat această legătură rapidă cu Banatul. „Mobilitatea este una dintre cele mai mari valori de care ne bucurăm, în special datorită Aeroportului Iaşi şi companiei Tarom care ne oferă posibilitatea să călătorim mai facil. Compania Continental se numără printre principalii beneficiari ai rutei Iaşi-Timişoara, dar şi ai altor curse operate de compania natională Tarom. Rugămintea noastră este să găsim modalitatea de a creşte frecvenţa acestei curse pe săptămână şi, de asemenea, de a indentifica alte destinaţii foarte utile pentru comunitatea noastră. De exemplu, o cursa Iaşi-Frankfurt ar fi nemaipomenită în viitor, existând o cerere foarte mare pentru aceasta”, a spus Marian Petrescu, Director General Continental Automotive Iaşi.

Şi Paul Butnariu, şeful Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi a făcut o solicitare: „Ruta Iaşi -Timişoara este extrem de importantă pentru mediul de afaceri ieşean. Profit de ocazie pentru a vă spune că există un interes deosebit privind o posibilă legatură Iaşi-Amsterdam care facilitează zboruri intercontinentale. Dezvoltarea Aeroportului Iaşi a influenţat în mod direct creşterea economiei locale. Toate industriile creative şi tot ceea ce este legat de servicii pentru conferinţe, simpozioane şi alte evenimente de amploare au crescut cifra de afaceri din utimii ani“.

După ce BlueAir a renunţat la cursa Iaşi-Timişoara, TAROM a ocupat această rută, iar oficialii companiei promit o legătură şi spre Cluj. La inaugurare, directorul TAROM, Werner Wolff, a mai declarat că va introduce din toamnă şi o rută directă Iaşi - Cluj, pentru care însă nu a precizat o dată anume. De asemenea, el a vorbit şi de o rută Timişoara - Chişinău, pe care compania o studiază în această perioadă.

Citeşte şi:
Şase noi curse aeriene de la Iaşi: WizzAir anunţă destinaţii mai puţin obişnuite

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările