Naş de rakeţi, inculpat alături de familia Cosma şi cumnatul lui Victor Ponta, luptă să-şi recupereze în instanţă trei arme

Naş de rakeţi, inculpat alături de familia Cosma şi
cumnatul lui Victor Ponta, luptă să-şi recupereze în instanţă trei arme

Liviu Munteanu FOTO Facebook/Liviu Munteanu

Un afacerist din Iaşi, inculpat în dosarul cumnatului fostului premier Victor Ponta, a dat în judecată Poliţia pentru a putea folosi armele de vânătoare după ce oamenii legii i-au suspendat permisul de port-armă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ieşeanul Liviu Munteanu este cercetat în dosarul instrumentat de DNA, în care inculpat este cumnatul fostului premier Victor Ponta, Iulian Herţanu, precum şi Sebastian Ghiţă, Mircea Cosma - fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Vlad Cosma - deputat.

În 2015, Munteanu a fost pus sub control judiciar de către DNA Ploieşti în acest dosar, fiind acuzat de aderare la un grup infracţional organizat, dar şi deturnare de fonduri europene şi evaziune fiscală. Odată cu măsura controlului judiciar au fost ridicate şi permisele de port-armă ale lui Munteanu. În aprilie 2016, măsura preventivă impusă împotriva afaceristului ieşean nu a mai fost prelungită, acesta considerând că are dreptul să îi fie restituite cele două permise de portarmă ridicate de Poliţie.

Poliţiştii nu au fost însă de acord invocând o dispoziţie emisă în 2015, conform căreia lui Munteanu i s-a suspendat dreptul de a folosit trei arme de vânătoare până la finalizarea dosarului instrumentat de DNA Ploieşti. Respectiva dispoziţie a Poliţiei a fost contestată de Munteanu în contencios administrativ, însă judecătorii au respins cererea ca inadmisibilă, invocând lipsa depunerii unei plângeri prealabile.

Procesul se va relua la Curtea de Apel Iaşi după ce, zilele trecute, Munteanu a formulat recurs. „A mai solicitat reclamantul şi obligarea pârâtului la plata sumei de 10.000 lei cu titlu daune morale şi materiale suferite ca urmare a conduitei acestuia, arătând că este membru vânător al AJVPS Iaşi de peste 30 ani şi a fost în imposibilitate de a participa la sezoanele de vânătoare, fiind ştirbită şi autoritatea sa în cadrul AJFPS“, se arată în motivarea Tribunalului Iaşi.

În dosarul de la DNA Ploieşti, se investighează atribuirea nelegală de către o firmă din subordinea CJ Prahova a unui contract către firma Grossman Engineering prin care s-ar fi deturnat suma de 7,8 milioane de lei. Munteanu ar fi devenit acţionar al firmei în aprilie 2014, „rolul său fiind acela de a semna documente în cadrul proiectului cu finanţare europeană şi de a asigura efectuarea unor plăţi către societăţile controlate de membrii grupului“, potrivit DNA. 

După inculpare, presa a dezvăluit că Liviu Munteanu este naşul de cununie al raketului basarabean Ion Druţă, condamnat pentru un triplu asasinat comis în Republica Moldova. 

Citeşte şi:

Tovarăş al Cordunenilor, stăpân peste firma familiei Ponta. Personajul cheie din dosarul cumnatului premierului
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările