Năravuri dubioase în justiţia ieşeană. Judecători care se împrumută de la avocaţi chiar în incinta instanţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistratul Camelia Acrâşmăriţei de la Secţia Civilă a Judecătoriei Iaşi este acuzat de un avocat că ar fi primit bani de la acesta, chiar în incinta instanţei. Avocatul spune că i-a dat 15.000 de lei împrumut judecătoarei în 2011, dar nu a primit nici acum banii înapoi.

Dosarul exploziv în care sunt implicaţi magistratul Camelia Acrâşmăriţei şi avocatul Adrian Leik se află în prezent pe rolul Judecătoriei Iaşi. În concret, avocatul a dat-o în judecată pe Acrâşmăriţei cerându-i acesteia suma de 15.000 de lei, pe care i-ar fi împrumutat-o în anul 2011. În cererea de chemare în judecată, Adrian Leik susţine că o parte din aceşti bani ar fi fost acordată chiar în biroul Cameliei Acrâşmăriţei, din incinta Secţiei Civile a Judecătoriei Iaşi.

A doua tranşă: la stadion

Avocatul ieşean spune că, pe 12 aprilie 2011, „la solicitarea verbală şi insistentă” a Cameliei Acrâşmăriţei, i-ar fi dat acesteia, sub formă de împrumut, suma de 2.500 de lei. „Înţelegerea a fost verbală deoarece intimata a refuzat să-mi dea vreo chitanţă sau să încheiem vreun act scris, obligându-se ca pe 27.04.2011 sa-mi restituie suma împrumutată”, a scris Leik în cererea adresată judecătorilor.

Acrâşmăriţei nu doar că nu i-ar fi restituit banii avocatului, ba chiar l-ar fi sunat pentru a cere o nouă sumă de bani.

“Ne-am întâlnit pe 07.05.2011, la orele 17.00, în faţa Judecătoriei, Secţia Civilă, intimata urcând în autoturismul meu cu care am şi dus-o acasă. Pe drum, aceasta nu numai că nu mi-a restituit banii dar a insistat să-i împrumut suma de 3.000 de euro spunând că are nevoie acută de bani şi chiar mi-a sugerat să împrumut această sumă dacă nu o am pentru a-i împrumuta ei suma solicitată deoarece se afla într-o situaţie specială şi are mare nevoie de bani”, mai susţine avocatul.

Trei zile mai târziu, a mai spus Adrian Leik, acesta s-a întâlnit cu judecătoarea Acrâşmăriţei la intrarea în stadionul „Emil Alexandrescu”, la peluza A, unde i-a înmânat alţi 12.000 de lei.

„După numărarea şi primirea banilor în autoturismul meu i-am cerut intimatei să întocmim un contract de împrumut la care ea s-a arătat oarecum ofensată de faptul că nu am încredere în ea că-mi va restitui banii şi într-un final a acceptat să-mi dea o chitanţă scrisă de mână”, Adrian Leik, avocat.

Adrian Leik este un fost colonel de Poliţie şi susţine că nici până în prezent nu a reuşit să îşi primească înapoi banii. „Nu răspunde la telefon sau dacă din greşeală răspunde, după ce mă recunoaşte îmi închide telefonul ceea ce presupune reaua ei credinţă cu privire la restituirea banilor”, a mai spus bărbatul. Acesta a cerut colegilor judecătoarei să o oblige pe aceasta să-i dea înapoi banii pe care i-ar fi împrumutat, precum şi dobânzi de 3.000 de lei.

Judecată în alt dosar pentru o sentinţă suspectă

Camelia Acrâşmăriţei a fost suspendată din funcţie de Consiliul Superior al Magistraturii, în 2012, după ce a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Ea este acuzată de conflict de interese şi fals în declaraţii, dosarul ei fiind judecat în prezent la Curtea de Apel Galaţi. Potrivit rechizitoriului, Camelia Acrâşmăriţei ar fi încheiat un contract de vânzare-cumpărare cu omul de afaceri ieşean Ioan Zapodeanu, contra sumei de 210.000 de euro. Ulterior, ar fi judecat şi dat o sentinţă favorabilă lui Zapodeanu într-un litigiu privind drepturile succesorale asupra 3.500 de hectare de pădure.

Fiul Cameliei Acrâşmăriţei, Ioan Alexandru, a fost condamnat la două luni de închisoare, la începutul acestui an, după ce a fost implicat într-o bătaie sângeroasă împreună cu un interlop din Iaşi. Judecătoarea nu a putut fi contactată pentru un punct de vedere.

Năravuri mai vechi la Judecătorie

Camelia Acrâşmăriţei nu este primul magistrat din Iaşi acuzat că ar fi luat bani cu împrumut de la diferiţi avocaţi. Judecătoarea Angela Ungureanu, colegă cu Acrâşmăriţei, a fost deja condamnată la un an de închisoare cu suspendare pentru primire de foloase necuvenite după ce a luat diferite sume de bani de la opt avocaţi din Baroul Iaşi. În cazul a şase dintre ei, Ungureanu judeca dosarele în care avocaţii intrau pentru diferiţi clienţi.

După ce a fost condamnată definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, Angela Ungureanu a fost exclusă din magistratură printr-un decret semnat de preşedintele Traian Băsescu.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite