Moldovenii declară război PSD-ului la mega-mitingul programat pe 9 Mai la Iaşi: „Ne apărăm oraşul şi Moldova“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe 20 aprilie, Liviu Dragnea a fost huiduit la Iaşi FOTO Adevărul
Pe 20 aprilie, Liviu Dragnea a fost huiduit la Iaşi FOTO Adevărul

Primăria Iaşi a autorizat vineri, 3 mai, mitingul solicitat de PSD Iaşi pentru data de 9 mai. Evenimentul public ar urma să aibă loc în Piaţa Unirii din oraş, liderii PSD estimând că la adunare vor participa cel puţin 40.000 de simpatizanţi social-democraţi.

Surse din partid ne-au precizat că, în ultimele zile, au fost contactaţi toţi primarii PSD din judeţ, cărora li s-au cerut să aducă oameni, cu autocarele, la mitingul de pe 9 Mai. La o comună cu aproximativ 3.000 de locuitori, de pildă, reprezentanţilor PSD de acolo li s-au cerut să aducă la Iaşi 120 de persoane.

„Cei de la judeţ ne asigură transportul. În toate comunele s-au transmis mesaje similare”, ne-a spus reprezentantul primăriei unei comune din judeţul Iaşi.

În paralel, pe Facebook, organizaţia civică Reset Iaşi a organizat ieri un eveniment public prin care invită ieşenii să îl întâmpine pe Liviu Dragnea la miting şi să „apere oraşul şi Moldova”.

„După actul ratat din 20 aprilie şi umilinţa aplicată de ieşeni, PSD vine cu întăriri şi noi discursuri în ritm de fanfară. A hotărât să confişte Ziua Europei, o zi în care românii sărbătoresc adevăratele valori pe care se fondează aceasta: democraţie, libertate de exprimare şi stat de drept. Vino să îi spunem că vremea lui a trecut. Ne apărăm oraşul şi Moldova!”, e mesajul organizaţiei Reset, care a numit acţiunea Euro.Pa. Peste 1.000 de persoane s-au arătat interesate de acest eveniment, în doar câteva ore de la publicarea sa. 

Imagine indisponibilă

Şeful PSD Iaşi, Maricel Popa, a declarat pentru „Adevărul” că mitingul de la Iaşi are ca scop „sărbătorirea Zilei Europei”. „Invităm pe toată lumea alături de noi. Şi primarul, şi pe #rezist. Au fost invitaţi mai mulţi lideri ai partidului, dar şi europarlamentari”, ne-a spus Maricel Popa. Întrebat dacă la miting a fost invitat şi Liviu Dragnea, Popa a confirmat, refuzând însă să precizeze dacă liderul PSD a dat sau nu curs invitaţiei.

Mitingul PSD va ava loc între orele 14.00 şi 19.00, organizatorii precizând că, timp de două ore, va avea loc în Piaţa Unirii din oraş şi un moment artistic. Printre interdicţiile asumate de organizatori e că participanţii nu vor avea voie să consume alcool.

Citiţi şi:

VIDEO Dragnea, huiduit în fieful PSD din nordul Moldovei. I-a evitat pe protestatari intrând pe uşa din spate. Dăncilă, umilită de propriul parti

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite