Modificări importante în centrul unui oraş din România. Începe demolarea şi modernizarea FOTO

Modificări importante în centrul unui oraş din România. Începe demolarea şi modernizarea FOTO

FOTO: Primăria Iaşi

Proiectul de modernizare a zonei din centrul Iaşiului cuprinsă între Teatrul Naţional şi Mitropolia Moldovei includea în prima varinată şi o parcare subterană, la care s-a renunţat între timp la aceasta.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria Municipiului Iaşi pregăteşte începerea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a esplanadei Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri”, o zonă extrem de circulată de către ieşeni, dar şi de către turişti. 

Proiectul include amenajarea, sistematizarea verticală şi refuncţionalizarea zonei ca spaţiu cultural cu exploatarea cât mai eficientă a spaţiului existent. 
 
De asemenea, se doreşte păstrarea compoziţiei existente a ansamblului cu componente de personalizare şi intervenţii în noi amenajări şi completări cu elemente de mobilier urban, realizarea şi montarea de elemente constructive.
 
În zonă va fi construit un teatru de vară în aer liber, panouri pentru expoziţii, fântână interactivă, fântâni cu cascadă şi cu apă potabilă şi alte construcţii spectaculoase.  
FOTO: Primăria Iaşi
 
„Nu vom renunţa la nici unul dintre aliniamentele de arbori masivi. Prin urmare, aliniamentul I.C. Brătianu, aliniamentul dinspre Căminul Sfântul Nicolae şi arborii masivi, atât castani, cât şi platani, vor rămâne şi vor face parte din amenajarea peisagistică a acestui ansamblu. Se renunţă numai la vegetaţia pitică, o parte din aceasta fiind deja bolnavă, dar şi la cea îmbătrânită, cum este tuia. Acestea vor fi înlocuite cu arbori ornamentali”, a subliniat primarul Mihai Chirica.
FOTO: Primăria Iaşi
 
Potrivit studiului de fezabilitate, lucrările vor include demolarea fântânilor existente şi realizarea unor fântâni şi construcţii anexe în conformitate cu normele şi exigenţele actuale în construcţii. Totodată, vor fi modernizate aleile şi trotuarele, iar instalaţiile şi finisajele vor fi refăcute integral.
 
Vă recomandăm să citiţi şi: 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările