Moaşte din San Francisco aduse la Iaşi de un grup de studenţi

Moaşte din San Francisco aduse la Iaşi de un grup de studenţi

Ieşenii s-au închinat la moaştele aduse din Statele Unite

Un fragment din mantia Sf. Ioan Maximovici a fost adus de un grup de studenţi români din Statele Unite ale Americii şi amplasat în incinta bisericii Vovidenia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ieşenii s-au putut  închina la racla în care se afla un fragment din mantia Sfântului Ioan Maximovici, primit din San Francisco - America. Prin mijlocirea unui grup de studenţi români care auîn văţat în Statele Unite ale Americii, Biserica Vovidenia a primit acest dar de mare preţ, cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Fragmentul din mantia sfântului a fost dăruit bisericii noastre, întrucât în fiecare săptămână se oficiază Acatistul Sfântului Ioan Maximovici. O evlavie deosebită la Sfântul Ioan Maximovici au şi tinerii din Asociaţia Tineretul Ortodox Român (ATOR) - filiala Iaşi, care derulează în biserica noastră diferite activităţi.

Tinerii au evlavie, ştiind că acest sfânt a străbătut trei continente, fiind misionar în Shanghai, la Bruxelles, apoi a ajuns în America la San Francisco. Sfântul Ioan Maximovici este făcător de minuni, considerat de unii cel mai mare sfânt al sec. al XX-lea. Pentru noi, darul pe care l-am primit reprezintă o mângâiere şi o bucurie “, a declarat pentru site-ul Doxologia pr. paroh Daniel Isai.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările