Moartea neaşteptată a unui profesor din Iaşi, la doar 45 de ani. Ce i-a adus sfârşitul în lupta cu COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Scuriu / FOTO: ziaruldeiasi.ro
Adrian Scuriu / FOTO: ziaruldeiasi.ro

Profesorul ieşean Adrian Scuriu a pierdut lupta cu noul coronavirus din cauza unei „furtuni de citokine”, care i-a distrus ţesutul pulmonar.

Adrian Scuriu, profesor de Limba şi Literatura Română la Şcoala Gimnazială “George Călinescu”, a murit la doar 45 de ani. Conform primelor informaţii, el nu suferea de alte boli, care să îi grăbească moartea, dar infecţia cu virusul SARS-CoV-2 şi-a spus cuvântul în doar câteva zile de Terapie Intensivă.

„Nu am fost medicul curant al domului profesor, dar ceea ce pot spune e că, din tot ceea ce ştiu, el a primit tot tratamentul de care a fost nevoie şi care este prevăzut. S-a făcut tot absolut posibil, atât înainte de a ajunge la ATI, cât şi acolo. Din nefericire, în cazul său este vorba despre un alt paradox al acestei boli. E vorba de acea furtună de citokine, a distrucţiei anatomice a ţesutului pulmonar. Am pierdut din cauza acestui virus vieţi la vârste fragede. Am pierdut tânăr de 27 de ani, care nu avea absolut nicio boală. Am pierdut adult tânăr de 47 de ani fără comorbidităţi, în timp ce pe tatăl său în vârstă de 71 de ani l-am salvat”, a declarat Carmen Dorobăţ, medic primar infecţionist la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, pentru presa locală.  

Profesorul era iubit şi respectat de către cei pe care îi îndruma în viaţă, vestea morţii sale fiind un şoc pentru toţi. 

“Dumnezeu modelează anumiţi oameni în aşa fel încât ei să facă o diferenţă în viaţa noastră. Şi în viaţa mea v-aţi pus cu desăvârşire amprenta!”, a scris Oana Pîrvu, o fostă elevă a profesorului pe pagina sa de Facebook. 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Cifrele testărilor COVID-19 încaieră autorităţile. „Fiecare judeţ se zbate să comunice cât mai puţin”

 

Mesajul soţiei şefului de la DSP Gorj care a murit după ce sistemul de ventilaţie din ambulanţă s-a defectat: „Nu a murit, ci a fost omorât. Se numeşte crimă“

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite