Moarte subită de la ciupercile culese din pădure. Un bărbat a murit, în timp ce soţia şi fratele său sunt încă internaţi

Moarte subită de la ciupercile culese din pădure. Un bărbat a murit, în timp ce soţia şi fratele său sunt încă internaţi

FOTO Arhivă

Membrii unei familii care s-a hrănit cu mâncat ciuperci culese din pădure au fost internaţi de urgenţă. Doi bărbaţi şi o femeie au avut nevoie de ajutor medical.

Ştiri pe aceeaşi temă

Trei membri ai familiei Şerban din comuna ieşeană Heleşteni au ajuns la spital după ce luni, 25 septembrie, au mâncat ciuperci culese din pădure. Una dintre victime, un bărbat în vârstă de 67 de ani, şi-a pierdut viaţa. Ceilalţi doi pacienţi, soţia defunctului şi fratele acestuia, sunt internaţi în stare stabilă la Spitalul Municipal Paşcani.

Paul Şerban şi-a pierdut viaţa în Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul „Sfântul Spiridon”. Bărbatul a murit marţi, 26 septembrie, după aproape 12 ore de la momentul în care a consumat ciupercile otrăvitoare. Victima a ajuns în atenţia medicilor în cursul nopţii de luni.

Bărbatul, soţia şi fratele său au fost internaţi la Spitalul Municipal Paşcani, după ce un echipaj de la Ambulanţă i-a preluat de acasă cu simptome specifice unei intoxicaţii.

„Soţia şi fratele bărbatului decedat au rămas la Spitalul Paşcani, cu o intoxicaţie mai uşoară. Bărbatul care în cele din urmă a decedat în UPU a fost transferat la Spitalul «Sfântul Spiridon» cu un echipaj SAJ, cu medic, întrucât prezenta o intoxicaţie severă. Pacientul a ajuns în UPU în stare foarte gravă, cu simptome specifice unei intoxicaţii cu ciuperci: halucinaţii, vărsături, transpiraţie abundentă, probleme gastro-intestinale. În timpul evaluării a suferit un stop cardio-respirator şi din păcate nu a mai răaspuns manevrelor de resuscitare”, a precizat dr. Gabriel Perianu, medic primar medicina de urgenţe. 

Potrivit specialistului, în ultimii ani, în UPU de la cel mai mare spital din Moldova, nu au mai ajuns pacienţi cu intoxicaţii atât de grave provocate de ciupercile necomestibile. „Intoxicaţii uşoare la pacienţi am mai avut, dar cazuri extreme, cum a fost acesta, nu am mai înregistrat în ultimii patru-cinci ani. Pacientul în cauză era cunoscut şi cu o afecţiune cardiacă pentru care nu lua tratament. Medicina Legală va stabili cauzele clare care au dus la deces”, a mai punctat Perianu.

 

Citeşte şi: 

Primele simptome ale intoxicaţiei cu ciuperci. Care este diferenţa dintre o ciupercă banală comestibilă şi una care poate provoca moartea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările