Moartă de la silicoane. Concluziile procurorilor în dosarul morţii nevestei unui interlop care a umilit anchetatorii

Moartă de la silicoane. Concluziile
procurorilor în dosarul morţii nevestei unui interlop care a umilit
anchetatorii

Mariana Ciobotaru a murit acum patru ani FOTO Ionuţ Benea

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au clasat dosarul de ucidere din culpă deschis acum patru ani, urmare a decesului ieşencei Mariana Ciobotaru, nevasta interlopului Belgian Tănase.

Ştiri pe aceeaşi temă

Clasarea anchetatorilor ieşeni vine după ce aceştia au ajuns la concluzia că medicii şi asistentele reclamaţi nu pot fi tras la răspundere penală. Potrivit unor surse judiciare, clasarea s-ar fi dispus din lipsă de probe.

Parchetul clasează acest dosar pentru a doua oară. Prima datăa fost în urmă cu un an. Rudele tinerei decedate au atacat însă în instanţă soluţia de clasare şi au obţinut la Tribunal redeschiderea dosarului. Tot atunci, s-a dispus ca cercetările să fie completate de procurori, care, în decizia de clasare, invocau un raport de expertiză medico-legală din care reiese că moartea Marianei Ciubotaru nu poate fi legată de existenţa vreunei culpe medicale.

În baza acelor rezultate, procurorii au considerat că personalul medical care a operat-o pe tânără, format din Lucian Popa, Ştefan Bucur, Constantin Motruc, Petru Huţanu şi Aurelia Crăciun, nu poate fi tras în niciun fel la răspundere. Istoria cazului La momentul respectiv, avocaţii familiei Tănase invocau că procurorii s-au raportat în luarea deciziei doar la circumstanţele din timpul operaţiei, fără a verifica eventualele deficienţe medicale de dinainte şi de după intervenţia chirugicală. „Nu s-au realizat analizele corespunză­toare înaintea operaţiei şi, în ceea ce priveşte supravegherea postoperatorie, aceasta nu s-a realizat deloc“, spuneau avocaţii. 

Cazul „Păroasei“ a izbucnit în luna fe­bruarie a anului 2013, atunci când tânăra, mamă a şase copii, a decedat în urma unei operaţii chirurgicale de corecţie a silicoanelor. Femeia mai fusese operată şi în trecut, de medicul Lucian Popa, de la Omni Clinic, în schimbul intervenţiilor, potrivit susţinerilor familiei, plătindu-se „mai multe mii de euro“. Mariana Ciu­botaru era concubina lui Belgian Tănase, fratele mai cunoscutului lider interlop ieşean Cosmos Tănase. Moartea subită a „Păroasei“ a adunat, la înmormântare, mii de romi, care au însoţit cortegiul funerar pe străzile Iaşului pe 7 februarie 2013, mulţi dintre ei exprimânduşi supărarea, dar şi revolta în legătură cu decesul, acuzând o posibilă culpă medicală, dar şi o anume discriminare în tratamentul medical. 

La momentul decesului, soţul Marianei Ciobotaru, Belgian, era fugit din ţară, el având o condamnare de patru ani de închisoare cu executare. Belgian s-a întors în România după ce i s-a prescris pedeapsa, revenirea sa fiind transmisă în direct pe Facebook.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: