Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a cerut pomană un teren de la Gigi Becali. Latifundiarul proaspăt ieşit din puşcărie s-ar putea întâlni cu ÎPS Teofan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei i-au solicitat latifundiarului Gigi Becali, patronul FCSB, donarea unui teren în judeţul Iaşi pe care ar urma să fie ridicată o biserică. Becali a declarat că se va întâlni cu ÎPS Teofan, joi, la Iaşi.

Latifundiarul proaspăt eliberat din puşcărie a declarat zilele trecute, la finalul unui meci din campionatul României, că intenţionează să se vadă cu prelatul ieşean pentru a dona o sumă considerabilă de bani Mitropoliei.

În stilul caracteristic, Becali a precizat la finalul partidei FCSB - FC Botoşani că va dona “10-15 milioane de lei” instituţiei bisericeşti de la Iaşi, după ce ar urma să lichideze o creanţă pe care ar avea-o de recuperat din judeţul nostru. “O să merg la meci la Iaşi, dar am şi altă treabă. Am o creanţă de recuperat şi vreau să donez toţi banii Bisericii. E într-un caz despre care aţi tot scris. Eu mă duc mai mult ca să mă întâlnesc cu Înaltpreasfinţitul Teofan”, a declarat Becali, potrivit site-urilor naţionale de sport.

Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, a precizat că Gigi Becali nu solicitase, până marţi după-amiază, o întrevedere cu ÎPS Teofan. Sturzu a menţionat însă că, dacă Becali va solicita întâlnirea, aceasta îi va fi acordată.

“Momentan nu avem o astfel de solicitare. E adevărat însă că, în trecut, l-am rugat pe domnul Becali să ne ajute cu un teren în zona Podu Iloaiei, pentru construcţia unei biserici”, a precizat Constantin Sturzu.


Clubul patronat de Gigi Becali se va întâlni cu CSMS Iaşi joi, de la ora 20, în ultima etapă a campionatului României. Meciul este considerat ca fiind o adevărată finală a campionatului, în funcţie de rezultatul întâlnirii, FCSB putând câştiga competiţia. La Iaşi, Becali deţine societatea Avicola, aflată în insolvenţă de mai multă vreme, urmare a solicitărilor mai multor creditori. Printre aceşti creditori se numără însuşi Gigi Becali, acţionar majoritar, cel mai probabil creanţa despre care acesta vorbeşte urmând a fi de la Avicola.

Mai puteţi citi:

FOTO Imperiul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. O afacere de sute de milioane de euro şi o influenţă simbolică uriaşă

Şefii Patriarhiei Române acuză un jurnalist Adevărul că este invidios şi „captiv unei mentalităţi retrograde”

Minunile Patriahului Daniel: fostul său şofer de la Iaşi a ajuns director la Trinitas TV

FOTO Patriarhul Daniel deschide o nouă cale: sfinţirea cu trafaletul

Radio Trinitas primeşte 80.000 de lei de la Ministerul de Externe pentru promovarea românilor din diaspora

FOTO Patriarhul Daniel colaborează cu un condamnat din „lotul Fenechiu”. Ioan Turbatu se ocupă de licitaţii şi achiziţii pentru Catedrala Mântuirii Neamului
 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite