Mită în folosul comunităţii. Un poliţist a fost condamnat după ce a cerut şpagă renovarea sediului în care lucra

Mită în folosul comunităţii. Un poliţist a fost condamnat după ce a cerut şpagă renovarea sediului în care lucra

Poliţistul a fost condamnat

Un poliţist din judeţul Iaşi a fost condamnat la 2 ani şi 4 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere, fiind găsit vinovat pentru luare de mită.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cristian Ignat, de 49 de ani, a fost judecat alături de un un coleg, agentul Gabriel Pruteanu şi de un sătean, Vili Netcă. Cei din urmă au fost achitaţi prin sentinţa Curţii de Apel, deşi prima instanse stabilise condamnări şi pentru ei. Conform anchetatorilor, pe 10 mai 2010, Ignat şi Pruteanu lucrau la Secţia de Poliţie din Grajduri când au cerut de la o persoană să realizeze lucrări de termosistem la clădirea în care funcţiona Poliţia.

Agenţii au închis ochii în schimb la faptul că respectiva persoană fusese prinsă conducând un vehicul al cărui număr de înmatriculare expirase, faptă pentru care ar fi trebuit să facă dosar penal. Conducătorul auto fusese prins chiar în ziua respectivă, conducând ilegal un Opel Astra pe raza localităţii Grajduri.

O altă faptă imputat de procurori celor doi a fost că ar fi şi unei alte să construiască o fântână în curtea sediului de poliţie, pentru a nu o amenda pe aceasta corespunzător din cauza unei nereguli rutiere.
Pentru că a fost condamnat, Cristian Ignat îşi va pierde şi calitatea de poliţist. Decizia Curţii de Apel Iaşi este definitivă. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările