Misterul vilei cu capelă privată aflată în proprietatea familiei lui Mihai Chirica. Cum arată domeniul din inima Bucovinei

Misterul vilei cu capelă privată aflată în proprietatea familiei lui Mihai Chirica. Cum arată domeniul din inima Bucovinei

Primarul Iaşiului, Mihai Chrica FOTO Primăria Iaşi

Jurnaliştii de la Reporteris susţin că primarul Iaşului, Mihai Chirica, ar fi proprietarul real al unui domeniu care, în acte, este deţinut de o firmă al cărei asociat este fratele edilului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vila din localitatea Frasin, judeţul Suceava, are 160 de metri pătraţi şi este construită pe un domeniu de 4.200 de metri, pe care se mai află patru foişoare, o cramă, un heleşteu şi o capelă privată. 

Întreaga proprietate din Bucovina este deţinută în acte de către firma Eurodesign Consulting, despre care jurnaliştii de la Reporteris susţin că a avut un profit net de 2.000 de euro, în 2018.

Societatea este deţinută în acte de către Ioan Chirica, fratele primarului Iaşului, cel despre care ziariştii ieşeni susţin că ar fi, de fapt, doar un paravan pentru proprietate.

Potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe, Eurodesign a declarat anul trecut venituri totale de 163.738 lei şi cheltuieli totale de 148.610 lei, dar şi un profit net de puţin peste 10.000 de lei, adică o medie lunară de 833 lei net.


Aceasta este vila deţinută în acte de fratele lui Mihai Chirica FOTO Reporteris

Firma are ca principal domeniu de activitate „activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea” şi figurează cu zero salariaţi anul trecut. La fel ca şi în ultimii şase ani.

Potrivit sursei citate, din 2013 încoace, cifra de afaceri a Eurodesign Consulting a variat între un minim de 156.158 lei (în 2015) şi un maxim de 270.260 lei (în 2014), iar profitul între 1.492 lei (în 2014) şi 34.135 lei (în 2013).

„Deci, cumulat, profitul din perioada 2013 – 2018 este de aproximativ 71.763 lei, adică aproape 16.000 de euro”, susţine Reporteris.

Publicaţia ieşeană a dezvăluit existenţa firmei încă de anul trecut, însă în ieşirile publice primarul Mihai Chirica a negat că ar avea vreo legătură cu vila de la Frasin, despre care susţine că îi aparţine fratelui.

Chirica mai deţine, prin intermediul copiilor, două proprietăţi în Iaşi, una dintre acestea fiind trecuttă pe numele copilului său de sub doi ani.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: