Misterul sinuciderii unui om de afaceri celebru în industria vinului. Ce secrete ascundea oenologul Mihai Ţibu

Misterul sinuciderii unui om de afaceri celebru în industria
vinului. Ce secrete ascundea oenologul Mihai Ţibu

Mihai Ţibu şi-a cerut scuze apropiaţilor pentru gestul extrem. El s-a sinucis la 50 de ani FOTO Ziarul de Iaşi

Omul de afaceri Mihai Ţibu (50 de ani), patronul Casei de Vinuri Ţibu de la Iaşi, s-a spânzurat într-o anexă a vilei sale. El a lăsat un bilet de adio în care şi-a cerut scuze de la apropiaţi pentru gestul extrem. În ultima perioadă, afaceristul a primit mai multe lovituri de ordin financiar, familial sau chiar penal.

Ştiri pe aceeaşi temă

Afaceristul urma să împlinească la finele acestei luni 50 de ani şi, în ultimii ani, a fost protagonistul mai multor procese civile, dar şi penale. 

O pedeapsă de închisoare cu amânarea pedepsei a fost primită de afacerist pe 20 mai 2019, când Curtea de Apel Iaşi l-a găsit vinovat pe bărbat de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului. Un an de închisoare cu amânarea pedepsei a primit Mihai Ţibu atunci, el recunoscând în faţa judecătorilor fapta.

Potrivit motivării sentinţei, Ţibu a comis fapta pe 9 martie 2017, atunci când, aproape de ora 3, a lovit cu maşina sa, un Volkswagen Passat, o ambulanţă privată ce circula pe şoseaua Bucium. „Organele de poliţie au procedat la testarea alcoolscopică a ambilor conducători auto, unul în prezenţa celuilalt, testul efectuat la ora 3:16 asupra inculpatului Ţibu Mihai indicând o valoare de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat“, se arată în motivarea sentinţei.

Afaceristul a spus în timpul procesului că a consumat alcool alături de soţie şi prieteni, la un restaurant în care a sărbătorit Ziua Femeii. „Inculpatul a menţionat că a consumat la petrecerea la care a ajuns în jurul orei 22 o porţie de friptură de porc cu pâine şi salată, două pahare de vin alb sec şi două pahare de şpriţ de vin, în total circa 700 ml vin alb sec soiul Aligote, consumul de alcool fiind situat în intervalul orar 00:30 - 02:00“, se mai arată în sentinţă.

Omul de afaceri a fost dat în judecată şi de un executor judecătoresc, în numele unei firme, care a cerut instanţei, şi a şi obţinut, dreptul de a intra în sediul firmei lui Ţibu, dar şi în vila acestuia, pentru recuperarea unei datorii aferente unui bilet la ordin emis în 2018 şi neachitat.  În trecut, Ţibu a mai fost dat în judecată şi de o persoană fizică, pentru că nu a plătit un împrumut de 3.000 de lei. Ţibu era asociat unic al firmei MDT AGRICOL SRL, care a terminat anul fiscal precedent pe pierdere. Casa de Vinuri Ţibu SRL, deţinută alături de soţie, a declarat, în schimb, un profit de aproximativ 65.000 de lei pentru anul trecut.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: