Misterul morţii tânărului genial din Iaşi, student la Cambridge: olimpicul internaţional ar fi murit la o petrecere, din cauza consumului de droguri

Misterul morţii tânărului genial din Iaşi, student la Cambridge: olimpicul internaţional ar fi murit la o petrecere, din cauza consumului de droguri

David Cristian Călin a absolvit Colegiul „Costache Negruzzi” FOTO: ziaruldeiasi.ro

Autorităţile ieşene au demarat o anchetă penală pentru a elucida misterul decesului olimpicului internaţional care a murit joi. Rezultatele preliminare ale necropsiei tânărului David Cristian Călin arată că băiatul în vârstă de 21 de ani a murit din cauza unui stop cardio-respirator. Printre suspiciunile reprezentanţilor IML, care au efectuat necropsia, se numără şi posibilitatea consumului de substanţe interzise.

Ştiri pe aceeaşi temă

David Cristian Călin, student în anul al II-lea la Universitatea Cambridge, s-a stins din viaţă joi dimineaţa, în condiţii încă învăluite în mister. Tânărul participase, în cursul nopţii de miercuri spre joi, la o petrecere organizată în Iaşi de o prietenă, în vârstă tot de 21 de ani.

În jurul orei 04.30, tânăra a sunat la 112 pentru a anunţa că lui David i s-a făcut rău. La faţa locului a intervenit un echipaj de ambulanţă cu asistent medical. Ulterior, a intervenit şi o autosanitară cu medic. Studentul a fost găsit în stop cardio-respirator. A fost resuscitat mai bine de o oră şi apoi s-a declarat decesul, după cum au precizat reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

Trupul neînsufleţit al tânărului a fost transportat la Institutul de Medicină Legală (IML) joi dimineaţă, în paralel fiind anunţate şi organele de Poliţie. Surse din cadrul IML susţin că printre probele biologice prelevate de legişti s-au numărat şi cele care ar putea indica posibilul consum de substanţe interzise. Oficial, Diana Bulgaru, directorul IML a precizat corespondentului „Adevărul” că motivul decesului a fost un stop cardio-respirator, refuzând să detalieze cauzele acestuia.

”David nu a consumat niciodată droguri”

La rândul lor, poliţiştii iau în calcul posibilul consum de droguri, declarând oficial că au deschis un dosar penal pentru moarte suspectă. În schimb, prietenii apropiaţi ai lui David au negat vehement faptul că studentul ar fi consumat în trecut substanţe psihotrope. „David nu a consumat niciodată droguri. Nu cred că ar fi făcut aşa ceva nici la presiunea grupului”, a spus o prietenă a băiatului.

David Cristian Călin a urcat Iaşiul pe podiumul olimpic de mai multe ori. Elevul ieşean a obţinut, în anul 2010, medalia de bronz la Olimpiada de Ştiinţe pentru Juniori, organizată în Nigeria. În următorul an, David s-a clasat pe primul loc la Olimpiada de Ştiinţe ale Pământului şi a adus aurul acasă.
 
În 2012, David Cristian Călin s-a remarcat din nou şi a câştigat medalia de argint la Olimpiada Pluridisciplinară Tuymaada, secţiunea chimie. La ediţia din 2013 a olimpiadei pluridisciplinare, care reuneşte cei mai buni elevi la ştiinţe din întreaga lume, tânărul din Iaşi a obţinut medalia de aur. Pentru realizările sale profesionale, în 2012, David Cristian Călin a fost declarat de autorităţile ieşene „Elevul Anului”.

„A fost o veste îngrozitoare, nedreaptă, incredibilă. David Cristian Călin era unul dintre elevii de excepţie ai Colegiului Costache Negruzii şi ai învăţământului ieşean. Era o minte sclipitoare, un tânăr pasionat de chimie care a fost declarat în 2012 şi elevul anului, era un corolar de activităţi! E o tristeţe copleşitoare, un destin extrem de implacabil. Azi (n.r. ieri) am lăcrimat cu toţii. Cuvintele care îl caracterizau erau inteligenţă nativă, studiu, pasiune! Cu siguranţă ar fi făcut un drum de cercetare serios”, a declarat Camelia Gavrilă, inspector general în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean

 

 

 

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările