Misterul bubuiturii care a zguduit Iaşiul în mijlocul zilei. Nimeni nu poate explica sursa zgomotului ce a cutremurat oraşul

Misterul bubuiturii care a zguduit Iaşiul în mijlocul zilei. Nimeni nu poate explica sursa zgomotului ce a cutremurat oraşul

Imagine generică a oraşului Iaşi FOTO Adevărul

O bubuitură urmată de o undă de şoc a fost resimţită miercuri, 1 iunie, pe întreg cuprinsul oraşului Iaşi şi în localităţi învecinate. Locuitorii spun că geamurile s-au cutremurat violent şi că zgomotul a fost extrem de puternic.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bubuitura a fost auzită în jurul orei 13.30, iar până spre seară autorităţile oraşului nu au putut furniza o explicaţie oficială. "Eram în casă, am auzit zgomotul puternic, apoi imediat au început să se zgâlţâie geamurile şi să tremure pământul", explică unul dintre martorii la incident.

Prima teorie emisă pe plan local, cu privire la sursa boom-ului sonic, a fost legată de explozia greşită a unei rachete antigrindină, la o înălţime prea mică. Cu toate acestea, atât oficialii Centrului Antigrindină din zonă, cât şi omologii lor din Republica Moldova au declarat că „nu a fost efectuată nicio operaţiune. Şi chiar dacă ar fi fost nu ar fi produs acest zgomot".

A doua teorie este că zgomotul puternic a fost produs de un avion cu reacţie care ar fi depăşit viteza sunetului zburând la joasă altitudine. Şi oficialii Aeroportului din Iaşi şi cei de la baza militară spun că nu au avut loc astfel de zboruri în cursul zilei de miercuri, 1 iunie. Nici oficialii unităţile militare din zonă n-au raportat exerciţii.

Oficialii Centrului de Meteorologie spun că nu a avut loc un fenomen meteo neobişnuit şi nici reprezentanţii Institutului Naţional de Fizica Pământului n-au raportat producerea unui cutremur în zonă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: