Minunile Patriahului Daniel: fostul său şofer de la Iaşi a ajuns director la Trinitas TV

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Leonard Ciofu, un apropiat al Patriarhului Daniel, a fost numit recent director al televiziunii Trinitas TV. În perioada în care Daniel era Mitropolitul Moldovei, Ciofu conducea Compartimentul Aprovizionare al Arhiepiscopiei Iaşilor.

Schimbare de conducere la postul de televiziune al Bisericii Ortodoxe Române (BOR). Reprezentanţii Patriarhiei Române au decis recent să îl înlocuiască din funcţie pe fostul director al staţiei de televiziune a bisericii, Nicolae Dima, fiind numit în schimb Leonard Ciofu, unul dintre oamenii de bază ai Patriarhului Daniel încă din perioada în care acesta era Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei. 

Leonard Ciofu este de profesie inginer şi este originar din judeţul Iaşi, oraş în care, în cadrul mitropoliei, s-a ocupat, printre altele, de parcul auto al instituţiei bisericeşti. Potrivit reprezentanţilor BOR, numirea lui Leonard Ciofu a fost realizată în scopul „sporirii funcţionalităţii sectorului şi folosirea eficientă a resurselor financiare şi umane“.

„Domnul inginer Leonard Ciofu va avea atribuţii de coordonare, corelare şi eficientizare a televiziunii Trinitas, inclusiv îndrumarea activităţii consilierilor patriarhali de la departamentele «Biserica şi societatea» şi «Credinţă şi cultură», precum şi a departamentelor tehnice (director tehnic, director artistic, responsabil producţie şi vânzări). Domnul inginer Leonard Ciofu îşi va continua, totodată, activitatea de coordonare a Sectorului Pelerinaje al Patriarhiei Române“, au precizat reprezentanţii BOR. 

Surse: conducea maşina mitropolitului 

Leonard Ciofu a ajuns la Patriarhie odată cu numirea în funcţia de patriarh a lui Daniel (2007), pe numele său de mirean Daniel Ciubotea. Ciofu a fost un apropiat al Patriarhului încă din perioada în care acesta conducea Mitropolia Moldovei. Surse din cadrul acestei instituţii au relatat că inginerul avea o funcţie de conducere şi la Iaşi, însă nu de puţine ori era şoferul personal al mitropolitului. 

„Respectivul a fost şeful Compartimentului Aprovizionare, Transport şi Parc auto al Arhiepiscopiei Iaşilor, iar când era situaţia de aşa manieră, era şi şoferul maşinii mitropolitului de atunci, Daniel. A plecat împreună cu Preafericitul la Bucureşti, unde este consilier patriarhal şi, acum, director al televiziunii Trinitas“, a precizat o sursă din cadrul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Leonard Ciofu nu a putut fi contactat în cursul zilei de ieri pentru a oferi un comentariu referitor la noua sa funcţie. 

Televiziunea Trinitas a fost înfiinţată în octombrie 2007, prin „iniţiativa şi cu implicarea directă“ a Preafericitului Daniel, după cum susţin reprezentanţii BOR. 

„Prin intermediul acestei televiziuni cultural-religioase, Patriarhia Română informează opinia publică despre evenimentele bisericeşti, lucrarea pastoral-misionară, socială, educaţională şi culturală a Bisericii, aducând în atenţia publicului istoria, cultura şi tezaurul de credinţă şi spiritualitate creştină românească în context european“, caracterizează prelaţii televiziunea. Pe lângă postul tv, BOR mai foloseşte alte două instrumente media pentru a ajunge la enoriaşi: Ziarul Lumina şi Radio Trinitas. 

Personaj dubios promovat de Patriarh 

Patriarhul Daniel a preferat, odată cu plecarea la Bucureşti, să îşi păstreze o mână de oameni apropiaţi cu care să colaboreze. Unii dintre colaboratorii şefului BOR au fost mai mult decât controversaţi. În urmă cu mai bine de un an, ziarul „Adevărul“ dezvăluia că patriarhul lucrează cu un inginer condamnat penal la cinci ani de puşcărie în dosarul „Transformatorul“. Era vorba de Ioan Turbatu, cel care, la acea vreme, se ocupa de achiziţiile din proiectul construirii Catedralei Mântuirii Neamului. Turbatu era condamnat în primă instanţă tocmai pentru „aranjarea“ unor licitaţii publice din perioada în care era şef la Electrica Moldova. Reprezentanţii BOR spuneau atunci că respectă prezumţia de nevinovăţie în cazul lui Turbatu. În prezent, acesta se află în puşcărie după ce condamnarea sa a rămas definitivă. 

Citeşte şi: 

FOTO Patriarhul Daniel colaborează cu un condamnat din „lotul Fenechiu”. Ioan Turbatu se ocupă de licitaţii şi achiziţii pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite