Ministerul Justiţiei verifică posibile favorizări ale deţinuţilor din închisoarea lui Relu Fenechiu. Fostul liberal, audiat

Ministerul Justiţiei verifică posibile favorizări ale deţinuţilor din închisoarea lui Relu Fenechiu. Fostul liberal, audiat

Relu Fenechiu ar fi fost favorizat în puşcărie

Corpul de control al ministrului justiţiei efectuează săptămâna aceasta un control la Penitenciarul Iaşi, acolo unde este închis Relu Fenechiu. Printre aspectele verificate se numără şi eventuale favorizări ale unor deţinuţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Controlul efectuat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi a început luni, 28 iulie, urmare a mai multor sesizări îndreptate împotriva directorului Marius Vulpe. Potrivit unui răspuns oficial al Ministerului Justiţiei, printre aspectele verificate se numără şi posibile avantajări ale unor deţinuţi, dar şi chestiuni de ordin financiar. 
 
“Adevărul” a relatat încă din luna februarie că fostul lider liberal Relu Fenechiu, încarcerat în Penitenciarul Iaşi de la începutul anului, beneficiază de regim preferenţial în spatele gratiilor, el fiind ţinut într-o cameră specială după ce reprezentanţii instituţiei ieşene au concluzionat că ar prezenta “risc de vulnerabilitate”. 
 
De altfel, surse din cadrul Penitenciarului Iaşi ne-au precizat că în prima zi de control de la puşcăria ieşeană, luni, inspectorii de la ministerul de resort ar fi stat de vorbă timp de trei ore cu fostul ministru al transporturilor. 
 
Lista posibilelor nereguli 
 
Potrivit reprezentanţilor ministerului, Corpul de Control mai verifică zilele acestea modul de gestionare a resurselor bugetare şi materiale, precum şi „acordarea recompenselor cu permisiunea de ieşire din penitenciar şi a propunerilor pentru liberare condiţionată, gestionarea situaţiilor de întrerupere a executării pedepsei închisorii, respectarea dispoziţiilor legale privind selecţionarea la muncă a acestora şi verificarea unor aspecte sesizate prin petiţii înregistrate la această structură.“ 
 
O altă neregulă posibil a fi fost comisă în închisoarea ieşeană este lipsa de reacţie a conducerii pentru prevenirea introducerii de obiecte interzise în puşcărie. 
 
În ceea ce îl priveşte pe Relu Fenechiu, fostul lider liberal a fost încadrat la regim închis şi ar fi trebuit transferat într-un corp vechi al penitenciarului, în care celulele sunt populate de peste 20 de persoane. În schimb, justificând că reprezintă “risc de vulnerabilitate”, conducerea puşcăriei ieşene a decis ca Fenechiu să stea separat de ceilalţi deţinuţi, într-o cameră proaspăt renovată şi în care, deşi capacitatea este de opt deţinuţi, sunt încarcerate, pe lângă Fenechiu, doar alte patru persoane. 
Reporterul “Adevărul” a încercat ieri telefonic să ia legătura cu directorul Marius Vulpe însă acesta nu a răspuns. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: