Militarul care s-a trezit la Psihiatrie după o lună de amnezie. Cum a fost declarat dezertor şi a pierdut lupta cu alcoolul

Militarul care s-a trezit la Psihiatrie după o lună de amnezie. Cum a fost declarat dezertor şi a pierdut lupta cu alcoolul

Bărbatul a consumat alcool şi, din acest motiv, a fost condamnat pentru dezertare FOTO Arhivă

Tribunalul Militar Iaşi a dispus, recent, condamnarea la una an de închisoare cu amânarea pedepsei a unui militar din cadrul Armatei Române acuzat de dezertare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dumitru Alexa a fost trecut în rezervă după ce a lipsit de la muncă, datele din dosarul său relevând că acesta a comis fapta pe fondul consumului de alcool. 

Conform motivării, în 2017 bărbatul s-ar fi apucat de băut din cauza divorţului unuia dintre copiii săi. Bărbatul a fost şi internat la un centru de specialitate din Bucureşti din cauza alcoolului, acolo unde se afla şi pe 15 noiembrie 2018.

Atunci, Alexa a scos 3.000 de lei de la un bancomat şi, pe fondul consumului de alcool, susţine că nu mai ştie ce s-a întâmplat. Bărbatul s-a trezit pe 11 decembrie 2018, la un spital de Psihiatrie, fiind ajutat de asistente să îşi aducă aminte de numărul de telefon al soţiei. 

Potrivit datelor bancare ale contului său, în intervalul pe care militarul a declarat că nu şi-l mai aminteşte, acesta a mers prin Bistriţa, Beclean, Câmpulung Moldovenesc, Dej, în ultima localitate fiind găsit în stradă şi preluat de o ambulanţă.

Pentru că în acel interval nu a mers la muncă, superiorii său au cerut deschiderea unui dosar de dezertare. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: