Milionar eliberat din arest. „Regele betoanelor“ iese din puşcărie după fix 2 luni de când a fost încătuşat

Milionar eliberat din arest. „Regele betoanelor“ iese din puşcărie după fix 2 luni de când a fost încătuşat

Cristin Zămosteanu a fost eliberat din arest FOTO Adevărul

Curtea de Apel Iaşi a decis, luni, 28 septembrie, să îl elibereze din arest preventiv pe omul de afaceri Cristin Zămosteanu, unul dintre cei mai bogaţi ieşeni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acuzat de fapte grave de evaziune fiscală şi spălare de bani, Cristin Zămosteanu a fost arestat la solicitarea DIICOT Iaşi la finele lunii iulie. 

Alături de el, în arest a mai stat şi Aura Pârvu, o fostă angajată a ANAF, în prezent angajată la firmele lui Zămosteanu. Săptămâna trecută, DIICOT a cerut prelungirea arestului preventiv pentru Zămosteanu, solicitarea fiind admisă, în primă instanţă, de Tribunalul Iaşi. 

Cei doi inculpaţi au formulat contestaţie şi luni, 28 septembrie, Curtea de Apel Iaşi a înlocuit arestul preventiv cu măsura controlului judiciar. Zămosteanu şi Pârvu nu vor avea voie să ia legătura cu mai multe persoane, în principal colegi de serviciu care sunt inculpaţi în acelaşi dosar. 

"Au trecut 2 luni de când s-a luat măsura preventivă şi niciuna din acuzaţii nu s-a consolidat în vreun fel. De partea cealaltă, toată echipa de avocaţi, am produs nenumărate documente prin care am demonstrat legalitatea tranzacţiilor şi inexistenţa evaziunii fiscale. Soluţia a venit natural, spunem noi", a precizat avocatul Ionuţ Iftode, apărător al celor doi. 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

 Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările