Mii de ieşeni vor primi apă potabilă doar câteva ore pe zi, din cauza secetei şi a temperaturilor ridicate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Mii de ieşeni din mai multe comune vor fi nevoiţi să economisească apă potabilă în luna iulie, din cauza secetei care a afectat grav regiunea Moldovei.

Locuitorii mai multor comune din judeţul Iaşi vor primi apă potabilă după program, din cauza secetei şi a temperaturilor ridicate din următoarea perioadă.  

Din cauza creşterii consumului de apă, resursele din rezervoarele de înmagazinare ApaVital se epuizează cu rapiditate, fiind necesară refacerea periodică a acestora.

„În perioada 28 iunie - 4 iulie 2022 (inclusiv), pentru refacerea rezervelor de apă potabilă, ApaVital se află în neplăcuta situaţie de a furniza apă potabilă după program zilnic, în intervalul orar estima ora 6.00 - 22.00, către utilizatorii din localităţile Fântânele din comuna Fântânele, Oneşti şi Plugari din comuna Plugari, Chişcăreni, Hălceni, Şipote, Iazul Nou, Mitoc din comuna Şipote, Hermeziu, Zaboloteni, Vladomira, Trifeşti din comuna Trifeşti, Perieni, Bălteni, Probota din comuna Probota, Iacobeni, Broşteni, Vlădeni, Alexandru cel Bun, Borşa, Vâlcelele din comuna Vlădeni, Şoldana, Glăvăneşti, Spineni şi Andrieşeni din comuna Andrieşeni, Tabăra, Şoloneţ, Buruieneşti şi Bivolari, comuna Bivolari”, transmite ApaVital. 

Timp de aproape o lună, tot pentru refacerea rezervelor de apă potabilă, locuitorii din localităţile Coarnele Capri şi Arama vor primi apă potabilă doar între orele 8.00 - 10.00 şi 18.00 - 21.00. În aceeaşi situaţie se află utilizatorii din localităţile Munteni, Satu Nou, Ruşi, Ulmi şi Liteni din comuna Belceşti, dar şi din Mălăieşti, Gropniţa, Forăşti, Bulbucani, Sîngeri şi Săveni comuna Gropniţa.

ApaVital a transmis utilizatorilor din zonele afectate că folosirea apei în alte scopuri decât cel menajer duce la o creştere a consumurilor peste capacitatea maximă instalată a sistemelor de alimentare cu apă. „Aceastadetermină dificultăţi în asigurarea unui nivel minim de apă în rezervoare, care să permită funcţionarea capacităţilor de pompare în regim normal“, precizează ApaVital.


Vă recomandăm să citiţi şi: 

De ce nu dronele, ci tancurile, vor elibera Ucraina: rata de succes ridicată a aeronavelor, rezultatul unor condiţii unice

Summit-ul NATO de la Madrid: Cinci provocări pentru alianţa militară

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite