Mii de ieşeni stau la coadă la Iaşi pentru a vizita gratuit Palatul Culturii, inaugurat după opt ani de renovări

Mii de ieşeni stau la coadă la Iaşi pentru a vizita gratuit Palatul Culturii, inaugurat după opt ani de renovări

Imagine surprinsă dimineaţă, 27 aprilie, la Palatul Culturii din Iaşi FOTO Facebook/Complexul Muzeal Moldova

Câteva mii de persoane au mers miercuri, 27 aprilie, la Palatul Culturii pentru a vizita gratuit obiectivul cultural recent inaugurat. Oamenii s-au aşezat la cozi ce s-au întins pe câteva sute de metri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ziua porţilor deschide de la Palatul Culturii din Iaşi a adunat la obiectivul cultural recent inaugurat mii de ieşeni care au vizitat gratuit edificiul. Oamenii s-au aşezat la cozi de la primele ore ale dimineţii. De mâine, accesul înpalatul Culturii se va face contracost, preţul unui tichet fiind stabilit la 40 de lei.

În ziua de 18 mai, de Ziua Muzeelor, accesul în interiorul palatului va fi din nou gratuit, au anunţat reprezentanţii Complexului Muzeal Moldova.

Palatul Culturii a fost inclus într-un amplu program de consolidare şi restaurare, finanţat prin Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei şi implementat în perioada 2008-2016 de Unitatea de Management a Proiectului din cadrul Ministerului Culturii.
 
„Investiţia privind consolidarea, restaurarea şi amenajarea Palatului Culturii din Iaşi a fost realizată de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului şi s-a desfăşurat în doua etape distincte cu o durata totală de 4 ani şi 4 luni, din septembrie 2008 în ianuarie 2016. Finanţarea a fost asigurată de Guvernul României în parteneriat cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei printr-un proiect dedicat restaurării monumentelor istorice din România. Valoarea totală a investiţiei a fost de 26.120.622 Euro fără TVA, pentru intervenţii efectuate pe o arie de 34.000 de metri pătraţi”, a declarat Vlad Alexandrescu, ministrul Culturii.

Citeşte şi:

VIDEO Imagini spectaculoase din interiorul Palatului Culturii din Iaşi, redeschis oficial după ani de reabilitare

 

FOTO: Facebook/Andrei Cucu 

Imagini din aceeasi galerie
  • FOTO: Facebook/Andrei Cucu 
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: