Mihai Eminescu, celebrat la Iaşi sub teiul pe care l-a făcut celebru

Mihai Eminescu, celebrat la Iaşi sub teiul pe care l-a făcut celebru

Statuia lui Mihai Eminescu, ridicată în apropierea teiului din Parcul Copou Iaşi, sub care obişnuia să se odihnească Foto: Curierul de Iaşi

Elevi, actori şi oameni de cultură se adună astăzi, 15 ianuarie, în Parcul Copou pentru a celebra 163 de ani de la naşterea poetului nepereche.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ceremoniile dedicate naşterii poetului naţional încep astăzi, la ora 10.30, şi continuă până la lăsarea serii.

Ieşenii sunt invitaţi la Casa de Cultură "MIhai Ursachi", situată în centrul Parcului Copou, la un recital de poezie pregătit de elevi ai Colegiului „Garabet Ibrăileanu”. 

Un alt recital de poezie va începe la ora 11.00 şi va fi susţinut de tinerii actori ai trupelor „Teatrul din parc” şi „Ludic”. Opera poetică a lui Mihai Eminescu va fi omagiată şi de scriitorii ieşeni, care vor citi poezii din creaţia acestuia.

Evenimentul va cuprinde depunerea de jerbe de flori lângă Teiul lui Eminescu, urmate de un moment de reculegere în amintirea celui mai mare poet roman.

Programul cultural dedicat acestuia va continua până la ora 16.00 cu un moment muzical şi cu vernisajul unei expoziţii de artă plastică ce aduce pe simeze lucrări realizate de studenţi ai Universităţii de Arte „George Enescu”. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările