Mihai Chirica, câştigător la Iaşi, cu 46,7% din voturile exprimate: „Noi nu mergem la putere, ci mergem la muncă”

Mihai Chirica, câştigător la Iaşi, cu 46,7% din voturile exprimate: „Noi nu mergem la putere, ci mergem la muncă”

Mihai Chirica şi echipa sa, la sediul de campania FOTO Ziarul de Iaşi

Primarul interimar al municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a câştigat alegerile din Iaşi. Chirica este la primar mandat de primar ales al Capitalei Moldovei.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 00.51 Mihai Chirica, candidatul PSD, a câştigat alegerile locale din Iaşi. La numărarea a peste 95% dintre voturile exprimate, Biroul Electoral Central îl creditează cu 46,7% dintre voturile exprimate. Pe locul 2 urmează Marius Bodea (PNL), cu 23,8% dintre voturi.

„A fost un periplu destul de provocator pentru mine, ca persoană, pentru echipa mea. Aşa cum am spus de la începutul acestei campanii, am finalizat cu o victorie. O victorie care nu este neaparat de palmares şi este o chemare la muncă pentru binele oraşului. Deviza noastră în întreaga campanie a fost că noi nu mergem la putere ci mergem la muncă şi vreau să mulţumesc tuturor celor care mi-au stat alături în toată această epopee. După 26 de ani, am arătat că Iaşul este un oraş de bun simţ, de oameni valoroşi şi de oameni intelecuali adevăraţi şi care ştiu să separe grâul de neghină şi să aleagă ceea ce trebuie pentru viitorul lor", a spus Mihai Chirica, în această seară.

La rândul său, Marius Bodea, candidatul PNL, a declarat: "Vreau să mulţumesc tuturor iesenilor care au sprijinit proiectul Adevăratei SCHIMBĂRI in oraşul nostru. Încă nu stiu câţi sunt, aşteptam numărătoarea voturilor. Multumesc întregii echipe care a trudit pentru a transmite mesajul meu la cât mai mulţi ieşeni.Călătoria, indiferent de rezultat, continua!."

Mihai Chirica ar fi câştigat detaşat alegerile locale, arată rezultate neoficiale furnizate de partide, dar şi de un exit-poll realizat de Avangarde, la comanda România Tv. Astfel, potrivit unor estimări realizate de PSD, Chirica ar fi obţinut între 45 şi 50% din numărul total de voturi, în timp ce pe locurile doi şi trei, nu neapărat în această ordine, s-ar fi clasa Marius Bodea (PNL) şi Andrei Postolache, independent. 
 

Exit-poll-ul realizat de Anvargarde îl lansează tot pe Chirica pe locul I, cu 52% din voturi. Potrivit acestui sondaj ar fi însă o diferenţă foarte mare între Bodea şi Postolache, 28, respectiv 7 procente.

De asemenea, surse din PNL au precizat că sondajul propriu îl arată tot pe Mihai Chirica câştigător, locurile doi şi trei fiind ocupate, de Bodea şi Postolache, ambii cu peste 20%.

 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: