Metoda prin care şoferii de microbuz păcălesc radarele: „Colegu’, vezi că urmează un MCV“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O staţie de emisie-recepţie surprinsă pe o maşină ce circula pe ruta Iaşi-Durău FOTO Ionuţ Benea
O staţie de emisie-recepţie surprinsă pe o maşină ce circula pe ruta Iaşi-Durău FOTO Ionuţ Benea

Mai mulţi operatori de transport din Iaşi au pus la cale un plan prin care şoferii maşinilor pe care le au pe traseu pot scăpa de amenzile oferite în baza imeginilor captate de aparatele radar ale Poliţiei.

Fără a încălca explicit nicio lege, reprezentanţii mai multor firme de trasport în comun au găsit o modalitate prin care fentează aparatele radar ale Poliţiei Rutiere. Mulţi dintre operatorii care efectuează curse interjudeţene dinspre Iaşi au montat pe maşinile scoase la stradă staţii de emisie-recepţie prin intermediul cărora şoferii se avertizează reciproc atunci când, pe drum, se întâlnesc cu un echipaj al Poliţiei.

„Nu e nimic ilegal în a ne avertiza unii pe ceilalţi unde sunt radarele poliţiştilor. Mai ales că, de multe ori, aceştia comit şi abuzuri atunci când ne amendează pe baza imaginilor de pe radar. Nu le folosim doar la asta, ci şi pentru a împărtăşi informaţii despre aglomeraţie sau starea drumurilor”, ne-a spus un şofer din Iaşi.

Una dintre rutele pe care microbuzele au montate staţii de emisie-recepţie este Iaşi – Durău. Reporterul „Adevărul” a circulat pe această rută observând, că şoferul depăşea adesea viteza legală atunci când era informat că pe drum nu sunt amplasate radare ale Poliţiei. Asta în condiţiile în care unul dintre microbuzele cu care ne-am deplasat avea un kilometraj de peste 720.000 de kilometri, fiind într-o condiţie evidentă de degradare.



Potrivit legii, deţinerea de aparate anti-radar, la modă până acum câţiva ani, se sancţionează cu amenzi ce pot ajunge şi până la 2.000 de lei.  
 

radar
Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite