Mesajul ciudat primit de un tânăr român care a abandonat experimentul „Balena Albastră“: „Ghidul avea toate detaliile mele, fără să-i spun eu ceva“

Mesajul ciudat primit de un tânăr român care a abandonat experimentul „Balena Albastră“: „Ghidul avea toate detaliile mele, fără să-i spun eu ceva“

FOTO Arhivă

Un adolescent din judeţul Neamţ, care s-a înscris pe reţeaua socială vKontankte (vK) interesat să joace Balena Albastră, a primit un mesaj cel puţin ciudat după ce a decis să iasă din joc şi să-şi închidă contul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lucian, nume fictiv al tânărului a cărui identitate am ales s-o protejăm, ne-a relatat că şi-a făcut cont pe platforma socială vK la începutul lunii martie, după ce aflat de pe Facebook despre aşa-numitul joc „Balena Albastră“.

Tânărul a anunţat printr-un status scurt că vrea să intre în joc şi a fost contactat de un străin, un utilizator cu numele „Kylian bds“, care i-a trimis cele 50 de sarcini.

„Nu încerca să scapi!“

Tânărul român a decis să renunţe la experiment imediat după ce i-a trimis „călăuzei“ o fotografie prin care a probat că a îndeplinit prima sarcină. În scurt timp, a primit pe telefonul personal un mesaj de la un număr necunoscut, format din doar nouă cifre: „Dont try to escape!“, (n.r. - Nu încerca să scapi!).

„Prima dată când am încercat să joc mi-a explicat regulile jocului şi mi-a dat probele. Iar după am trimis poza cu f57, am şters contul. Apoi am primit pe telefonul personal mesajul, asta fiind o ameninţare că nu pot scăpa de joc. N-am reuşit nici până acum să înţeleg un lucru, care mi se pare foarte ciudat. Cum am început jocul, el (n.r. - ghidul) avea deja toate detaliile mele, fără să-i spun eu ceva. Îţi află numărul de telefon şi alte detalii“, a relatat tânărul.


Potrivit adolescentului, contul utilizatorului „Kylian bds“ a fost închis după data de 6 martie. Tânărul a mai precizat că a primit doar acel mesaj ciudat după ce şi-a închis contul de pe vK şi că nu a anunţat apropiaţii sau autorităţile de existenţa acestui mesaj. O posibilă explicaţie pentru problema de confidenţialitate reclamată de adolescentul român ar fi că numărul personal de telefon trebuie folosit la înscrierea pe site, iar informaţia rămâne publică, în cazul în care nu se bifează opţiunea de ascundere. Tânărul din Neamţ susţine însă că a avut grijă să nu-şi facă public numărul de telefon.

Citeşte şi:

Cine e tânărul care a inventat „Balena Albastră“ sau jocul morţiiCine e tânărul care a inventat „Balena Albastră“ sau jocul morţi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările