Mesajele buclucaşe între un judecător şi o grefieră, interceptate de DNA: „Cum dracu unu cu un caracter de c...t ca tine hotărăşte viaţa oamenilor?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O grefieră din Iaşi a fost trimisă în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), în acelaşi dosar cu judecătorul Dan Anton, fiind acuzată că l-a informat pe acesta, cu care ar fi avut o relaţie intimă, că este interceptat.

Procurorii DNA au inserat mai multe informaţii picante în rechizitoriul prin care l-au trimis în judecată pentru mai multe fapte de corupţie pe judecătorul Dan Anton, de la Curtea de Apel Iaşi. Magistraţii notează în documentul citat, obţinut de „Adevărul”, că judecătorul ieşean, unul dintre cei mai cunoscuţi din urbe, ar fi avut o relaţie cu o grefieră de la Judecătorie, pe care ar fi părăsit-o pentru a se iubi cu soţia unui alt bărbat.

Dan Anton a fost trimis în judecată, zilele trecute, pentru o panoplie de infracţiuni printre care trafic de influenţă, violarea vieţii privare, şantaj sau dare de mită, fapte ce ar fi fost comise începând cu 2014.
    
Mesajele buclucaşe

În acelaşi dosar, printre alţii, DNA a mai trimis-o în judecată şi pe grefiera Gabriela Mihaela Prelipcean. „Inculpata, grefieră la Judecătoria Iaşi, a avut anterior anului 2015, o relaţie intimă cu judecătorul Anton Dan”, susţin procurorii. Aceştia au mai arătat că, pe 14 martie 2015, în timp ce Dan Anton era supravegheat, Mihaela Prelipcean, supărată din motive amoroase pe judecător, i-ar fi remis acestuia mai multe mesaje în care îl ameninţa pe acesta.

„Aceste mesaje cuprindeau în esenţă ameninţări formulate de către inculpată la adresa lui Anton Dan, privind o viitoare denunţare a acestuia la Direcţia Naţională Anticorupţie, ca urmare a unor infracţiuni de corupţie săvârşite de către magistrat”, se arată în rechizitoriu.

Câteva dintre aceste mesaje sunt transcrise de procuror şi în rechizitoriu: „vezi ca am prea multa rabdare su mult bun simt si o fac pe proasta ca sa nu incep razbunarea...la cate faci tu, stii ca pot face multe si stii cum te trezesti din nesimtirea asta. fara psihologie si filosofie..pot face multe pe intelesul tau de mitocan“; „vai vai ce frumos o sa fie cand i sa nu ai unde sa te ascunzi de razbunarea mea“;  „cam cum o sa fie razbunarea mea dupa atata timp de suferinta...itu ies tot pe ochi...nimic nu ma mai opreste“; „cum dracu unu cu un caracter de c...t ca tine hotaraste viata oamenilor...imi fac eu timp si ii povestesc stapani si doamneu ce a facut in ultimii sase ani“; „daca vrei divort..proasta mai sunt...auzi au imi puneam inima pe tava si povestea de copaci si crengi can el e un marlanete...itu fac eu divortul“. Menţionăm că SMS-urile sunt redate aşa cum sunt ele transcrise în actul de acuzare.

Grefiera devine cârtiţă

Ca urmare a remiterii acestor mesaje, Prelipcean a fost chemată la DNA fiind luată la întrebări de procurori. Nu a recunoscut nimic, iar când a ieşit din instituţie a sunat o colegă de muncă şi a rugat-o să îl atenţioneze pe Dan Anton că este interceptat, lucru care s-a şi întâmplat. În replică, grefiera Prelipcean spune că lucrurile nu s-au petrecut aşa cum au reţinut procurorii. 

„Cu ocazia audierii din data de 21.10.2015, iculpata Prelipcean Gabriela Mihaela a abordat aceeaşi atitudine sfidătoare, a negat săvârşirea faptelor şi a precizat că nu a intenţionat să-l averitizeze şi nici nu l-a avertizat pe Anton Dan cu privire la fapta că telefonul acestuia era interceptat, declarând în mod neadevărat că era speriată întrucât fusese audiată la DNA şi voia să-i ceară sfatul în acest sens”.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite