Medicii spitalului din Iaşi unde a fost trimisă profesoara suspectă de coronavirus: „Vom trimite sângele la Institutul «Matei Balş» din Bucureşti“

Medicii spitalului din Iaşi unde a fost trimisă profesoara suspectă de coronavirus: „Vom trimite sângele la Institutul «Matei Balş» din Bucureşti“

Femeia a fost evacuată din Spitalul Judeţean Suceava într-o capsulă specială FOTO Oana Şlemco

O nouă suspiciune de coronavirus alertează medicii din zona Moldovei. O femeie în vârstă de 32 de ani este transferată de la Spitalul Judeţean Suceava la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, acolo unde urmează a fi izolată, potrivit cadrelor medicale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Profesoara de engleză din Suceava, care s-a întors recent din China şi a fost izolată într-un salon al secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Suceava, cu suspiciunea de coronavirus, este transferată la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

În momentul redactării acestui articol, pacienta este transferată de la Suceava la Iaşi. „Încă nu a ajuns, este pe drum. Va veni de la Suceava. Medicii din Suceava spun că pacienta are o stare generală bună, fără probleme deosebite, fără comorbidităţi. Noi o vom izola şi vom urmări cazul. Pentru confirmare cu infectare cu acest virus (coronavirus), vom trimite sângele la Institutul «Matei Balş» din Bucureşti”, a declarat pentru „Adevărul” Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase "Sfânta Parascheva" din Iaşi.

Femeia în vârstă de 32 de ani s-a prezentat în cursul zilei de vineri, 7 februarie, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava cu simptome de gripă. Medicii au constat că pacienta prezintă simptome similare cu cele evidenţiate în cazul îmbolnăvirii cu coronavirus. 

Potrivit informaţiilor furnizate de surse spitaliceşti, femeia s-a întors în România din China pe data de 1 februarie. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: