Medicii ieşeni încearcă să îi salveze piciorul fetiţei călcate de tren la Bacău. Operaţie-maraton de zece ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul „Sf. Maria” din Iaşi / FOTO: Ziaruldeiasi.ro
Spitalul „Sf. Maria” din Iaşi / FOTO: Ziaruldeiasi.ro

Accidentul în care o fetiţă a fost călcată de tren s-a petrecut pe data de 25 ianuarie, în gara din Bacău, copila ajungând în aceeaşi zi la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi.

Fetiţa călcată de tren în gara din Bacău, în data de 25 ianuarie, se află încă sub supravegherea medicilor de la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi, care încearcă să-i salveze piciorul afectat foarte grav în urma accidentului. Copila a traversat neregulamentar calea ferată şi a fost izbită de locomotivă. Ea a fost adusă cu elicopterul SMURD la Iaşi şi a fost operată în prima noapte, de o echipă mixtă, în Clinica de Chirurgie Plastică şi Reparatorie.

„A fost adusă la noi cu o stare generală gravă, conştientă, cu leziuni multiple, care au fost investigate imagistic. Imediat a fost dusă în blocul operator şi, sub coordonarea unei echipe multidisciplinare, a fost stabilizată", a declarat dr. Tamara Solange Roşu, purtătorul de cuvânt al spitalului.

Prin intermediul primei intervenţii chirurgicale, care a durat circa zece ore, medicii au reuşit să îi replanteze fetiţei laba piciorului şi au stabilit vascularizaţia. La câteva zile de la prima intervenţie, fetiţa de 13 ani a suferit o nouă operaţie, doctorii ieşeni încercând să reconstruiască toate elementele anatomice pentru a conferi şi funcţionarea membrului. „Şefa Secţiei de Chirurgie Plastică, dr. Susanu, a reintervenit pe piciorul care a suferit amputaţie în urma traumatismului. Fata nu este ventilată, nu este intubată, este mai bine. Cazul este unul foarte grav, piciorul a fost amputat şi replantat, nu este un lucru foarte simplu având în vedere că laba piciorului era detaşată de picior”, a explicat Alina Belu, managerul Spitalului pentru Copii „Sf. Maria”.

Copila a scăpat ca prin minune

Sidonia Susanu, doctorul care s-a ocupat de cazul fetiţei, spune că leziunile toracice şi abdominale pe care le-a suferit copila în urma accidentului au fost minore, fără să îi fie pusă viaţa în pericol de acestea, însă faptul că fata a scăpat cu viaţă în urma impactului cu trenul este o minune. „Fetiţa este bine, stabilă hemodinamic şi respirator. Până în prezent, s-a efectuat replantarea segmentului amputat, iar mai apoi, în cea de-a doua intervenţie, s-a realizat excizia seriată a ţesuturilor devitalizate şi reconstrucţia structurilor tendinoase şi ligamentare ale piciorului”, a declarat Sidona Susanu. 

Pacienta necesită o nouă intervenţie de acoperire a defectelor extinse de la nivelul gambei şi piciorului. „Deocamdată, sperăm la o evoluţie favorabilă, dar în acest moment încă pot surveni complicaţii care să compromită viabilitatea membrului amputat”, a mai spus medicul ieşean. 

Cum s-a petrecut accidentul

Martorii care au asistat la accidentul petrecut pe data de 25 ianuarie, la Bacău, spun că fetiţa accidentată se afla alături de alte prietene în gară şi că acestea au reuşit să treacă peste calea ferată înainte ca locomotiva să se apropie. 

Victima ar fi putut trece peste calea ferată pe o pasarelă din apropiere sau printr-un pasaj pietonal, însă fata a ales cea mai periculoasă variantă, trecând prin interiorul unui tren care se afla staţionat la o altă linie şi apoi a încercat să traverseze calea ferată pe care circula locomotiva care a şi accidentat-o.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Discuţii pe seama creşterii vârstei de pensionare: Bărbaţii abia mai trăiesc 6 ani după ce ies la pensie. Speranţa de viaţă a scăzut cu 1,4 ani în Europa

Cîţu îi dă replica lui Vladimir Putin: Nu e treaba Rusiei cum îşi face România apărarea. E treaba noastră cum ne investim banii

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite