Medic la târgul de joburi în străinătate: „Ţara mea nu mă vrea! Salariile sunt inexistente“ UPDATE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oltiţa (dreapta) a studiat ofertele de locuri de muncă peste graniţă
Oltiţa (dreapta) a studiat ofertele de locuri de muncă peste graniţă

Astăzi, în intervalul orar 12.00-18.00, la Casa de Cultură a Studenţilor se desfăşoară „Cariere în Alb 5 - Green Edition", târg de cariere şi educaţie în domeniul sănătăţii.

Ora 15.50 Sute de persoane au păşit pragul târgului de cariere medicale în străinătate în doar trei ore de la deschidere. Deşi au fost puţini angajatori, în jur de 10, cadrele sanitare s-au arătat interesate de ofertele puse la dispoziţie de angajatori.

Printre cei care au studiat oferta locurilor de muncă în străinătate se numără şi Oltiţa (36 de ani), medic neurolog. A lucrat pentru doi ani în Belgia şi Anglia, iar salariile erau cuprinse între 2.000-6.000 de euro lunar. Întoarsă în ţară, femeia a aflat că postul său de la spitalul de stat a fost desfiinţat odată cu reducerile realizate în sistemul sanitar şi s-a văzut obligată să opteze pentru un nou post în străinătate.

Cadrele medicale au studiat ofertele de joburi în străinătate

Daţi click pe imaginile de mai sus pentru a vedea mai multe fotografii de la târgul de cariere medicale peste hotare

„Ţara mea nu mă vrea! Postul de aici mi l-au desfiinţat. Salariile sunt de 300-400 de euro, practic inexistente. Optez pentru un post în ţările scandinave şi prefer un salariu de la 2.000 de euro în sus", spune medicul neurolog.

Printre cei care au venit să se intereseze de ofertele de muncă în domeniul sanitar sunt şi studenţii de la Medicină. Adina Melincianu (29 de ani), deşi este abia în anul V la Medicină Generală este hotărâtă să profeseze în străinătate. Pentru a i se facilita plecarea s-a apucat chiar de cursuri de limbă germană la Centrul Cultural German. „Salariile la noi sunt zero, de asta plecăm toţi din ţară. Am venit să mă interesez din timp, mi-am făcut o idee şi sunt plăcut impresionată", spune studenta.

Angajatorii prezenţi astăzi la târgul de joburi în străinătate aveau locuri disponibile mai mult pentru medici specialişti şi mai puţin pentru asistente medicale şi kinetoterapeuţi. Una dintre condiţiile de bază pentru profesarea în străinătate este ca persoana să ştie limba ţării în care se duce, la nivel conversaţional.

Ora 06.32 Noi oportunităţi de angajare în străinătate pentru medicii ieşeni.

Iaşi: „Belgia mă plăteşte de zece ori mai bine decât ţara noastră“

Iaşi: Fluturaş cu zero lei în loc de salariu

Medicii ieşeni se specializează în limbi străni: „Învăţ germana ca să plec mai repede“

Astăzi, timp de şase ore, la dispoziţia personalului medical se pun la dispoziţie oferte motivante de locuri de muncă, cu pachete salariale începând de la 2.000 de euro.

Ţările unde medicii ieşeni se pot perfecţiona şi profesa sunt Anglia, Irlanda, Franţa, Germania, Norvegia, Finlanda şi Danemarca.

 

 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite