Medic sancţionat pentru că a dat parafa unui rezident. „Uzanţa în spital este ca mare parte din documentaţie să se întocmească de medicii rezidenţi“

Medic sancţionat pentru că a dat parafa unui rezident. „Uzanţa în spital este ca mare parte din documentaţie să se întocmească de medicii rezidenţi“

Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iaşi FOTO Arhivă

Un chirurg de la Spitalul Sfântul „Spiridon” a dat în judecată unitatea sanitară pentru a fi exonerat de un avertisment primit de la Comisia de Disciplină a spitalului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Florin Grecu a fost sancţionat după ce trupul unei paciente de-ale sale, care a murit în spital, a fost dat familiei fără a fi supus necropsiei. 

Doctorul Grecu a fost găsit vinovat pentru că a parafat documentele prin care familia a putut să o ia acasă pe pacientă, deşi înscrisurile nu fuseseră avizate, în prealabil, şi de reprezentanţii Secţiei de Anatomie Patologică. 

În instanţă, Grecu a precizat că documentaţia a fost întocmită şi parafată de un rezident. 

„Uzanţa în spital este ca mare parte din documentaţie să se întocmească de medicii rezidenţi, dat fiind programul extrem de încărcat al medicilor curanţi, motiv pentru care a predat cererea de scutire de necropsie rezidentului”, a precizat medicul, care a pierdut însă procesul în primă instanţă şi urmează ca, în mai, să se prezinte, din nou, în instanţă pentru a-şi susţine cazul.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: