Medic român, despre cei care poartă mască împotriva coronavirusului: „Imbecili care umblă cu chiloţeii pe nas“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doctorul ieşean Răzvan Constantinescu s-a oferit voluntar să se infecteze cu coronavirus. În acest fel, medicul îşi propune să îi lămurească pe românii care poartă mască, pe care îi numeşte „imbecili”, că virusul nu ar fi atât de periculos precum e perceput public.

Răzvan Constantinescu a scris pe pagina sa de Facebook că se oferă voluntar pentru a fi infectat „cu virusul vieţii”. În acest fel, controversatul doctorul spune că vrea să transmită un mesaj românilor care poartă mască pentru a se apăra de coronavirus. El îi numeşte pe aceştia „imbecili”.

„Prostovănimea lumii în care trăim nu pricepe nimic, se comportă ca o turmă, de aceea este uşor de manipulat. Ea nu poate înţelege că astfel de virusuri nu prezintă pericol vital decât pentru categoriile cu risc maxim: cirotici, neoplazici, vârste extreme, pacienţi cu insuficienţă cardiacă severă, BPOC, imunodeprimaţi (aş adăuga eu, şi cei care s-au vaccinat aiurea pentru orice prostie). Generaţia ”i-phone” poartă barbă şi glezne goale, mască de pânză pe facies, urlă că vrea nu ştiu ce ţară ca afară, iese la proteste în mod ovin, se vaccinează în draci ca să-şi facă rost de vreo leucemie şi apoi se plânge că statul nu face nimic pentru ei, nu îi pune biberonul. Mortalitatea gripei ”Covid-19” este de 2,4%, comparativ cu 2,1% cât a fost cea a epidemiei de gripă din 2018. Şi atunci de ce vă isterizaţi, glezno-barbişoanelor?”, e mesajul publicat de Constantinescu.

În trecut, Răzvan Constantinescu a avut mai multe reacţii publice controversate. Într-una dintre acestea, de exemplu, Constantinescu l-a înjurat pe actualul premier, Ludovic Orban: „Du-te, bă, în p***a mă-tii”, i-a transmis doctorul şefului PNL. În trecut, Constantinescu a fost vicepreşedinte ALDE, fiind exclus în 2019 de Biroul Judeţean.

Potrivit datelor publice, până miercuri, 26 februarie, la ora 11.00, niciun ieşean nu a fost infectat cu noul coronavirus. 137 de persoane erau însă izolate, ca măsură de precauţie. E vorba de persoane care au venit din zone expuse virusului.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite