Medic pensionar, minţit pe Facebook şi furat de 6.000 de euro

Medic pensionar, minţit pe Facebook şi furat de 6.000 de euro

Persoană necunoscută în faţa unui laptop. FOTO. seneplus.com

Un cadru medical ieşit la pensie a fost înşelat pe Facebook, prin intermediul mai multor conturi false. Făptaşii au primit de la medicul pensionar din Iaşi câteva mii de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

O ieşeancă în vârstă de 67 de ani, fost medic, a fost înşelată cu 6.000 de euro de mai multe persoane necunoscute, care au convins-o să le trimită bani. Potrivit primelor informaţii, femeia a purtat mai multe discuţii pe Facebook cu diferite persoane care îi cereau ajutorul.
 
„Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, începând cu luna mai 2018, prin intermediul unei reţele de socializare, o femeie de 67 de ani ar fi intrat în contact cu persoane necunoscute, care în discuţiile purtate s-ar fi prezentat sub diferite identităţi şi profesii nereale şi ar fi indus-o în eroare în scopul de a le remite bani. Astfel, în luna octombrie 2018, femeia ar fi virat 6.000 de euro în contul unui bărbat, de 32 de ani”, a declarat Ioana Bîlea, purtător de cuvânt al IPJ Iaşi.
 
Se pare că făptaşii i-au spus cadrului medical ieşit la pensie că sunt investitori în domeniul medical şi că vor să vină în România pentru a dezvolta proiecte de cercetare. Problema cu care spuneau că se confruntă era că banii pentru investiţii ar fi blocaţi în conturi, iar pentru a-i debloca au nevoie de alţi bani.
 
Unul dintre cei care au înşelat-o pe femeie a fost identificat de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, în Bucureşti. Astfel, marţi, 3 decembrie, bărbatul de 32 de ani a fost reţinut de poliţişti, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iaşi. Acesta a fost reţinut şi dus la audieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi.
 
„În urma percheziţiei au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă", a declarat Ioana Bîlea.
 
Bărbatul de 32 de ani, care potrivit unor surse din anchetă este nigerian, a fost pus sub control judicar pentru 60 de zile, iar ancheta continuă în acest caz.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: