Masacrul ecologic de la Iaşi. Primarul Nichita se încurcă în cuvinte: „Vrem ca Iaşiul să fie ce n-a văzut Parisul, dar nu ne gândim cum să modernizăm oraşul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilul-şef al municipiului Iaşi a declarat joi, 19 septembrie, printr-un discurs incoerent, că tăierea teilor din oraş face parte dintr-un program al municipalităţii de modernizare al oraşului.

Gheorghe Nichita a vorbit despre tăierile masive de tei de pe bulevardul “Ştefan cel Mare” din Iaşi în contextul în care presa a dezvăluit că procurorii ieşeni instrumentează un dosar penal pentru distrugere împotriva viceprimarului Mihai Chirica, acuzat de comandarea masacrului ecologic.

Nichita a declarat că persoanele care au înaintat denunţul ce stă la baza acestui dosar penal, respectiv Dragomir Tomaşeschi, fost prefect al Iaşiului şi Virgil Iordache – fost sindicalist la CET, nu reprezintă societatea civilă din Iaşi. “Cei doi nu reprezintă societatea civilă. Din păcate, eu sunt sătul de domnul Tomaşeschi şi  de toate prostiile pe care le-a făcut în Prefectură. Iar celălalt domn care nu şi-a găsit loc de muncă la CET şi a încasat salarii enorme compensatorii nu poate fi un exemplu. Sunt şi alţii manipulaţi. Pe activitatea foarte frumoasă din Iaşi şi foarte apreciată de multă lume”, a declarat Nichita.

Edilul-şef a dat exemplul Sibiului, oraş care, susţine Nichita, atrage turişti “din toată lumea” deşi, în Piaţa Mică şi Mare de acolo nu ar fi verdeaţă.

"Aş recomanda celor doi (n.r. contestatarilor săi) să meargă la Sibiu, în Piaţa Mică şi în Piaţa Mare. Şi în Sibiu a fost scandal cu cetăţenii că nu este verdeaţă şi nu sunt copaci în Piaţa Mare. În schimb, am văzut turişti care vin din toată lumea acolo. Am văzut o piatră cubică de două ori cu distanţa mai mare ca la Iaşi. Nu se pot planta pomi acolo pentru că în fiecare zonă este câte o activitate, concerte”, a mai declarat, destul de incoerent în discurs, primarului Iaşiului.

Nichita a încheiat subiectul spunând că în perioada următoare, pe esplanada Ştefan cel Mare, va fi deschisă stagiunea la Operă, inducând ideea că cei 7.000 de ieşeni ce sunt aşteptaţi la eveniment nu ar avea vizibilitate dacă în zonă ar exista “tot felul de arbori.”

“Vom deschide stagiunea la Operă pe esplanada Ştefan cel Mare la care sunt aşteptaţi peste 7.000 de oameni. Cum pot să vadă ei dacă noi începem să plantăm tot felul de arbori? Există un concept. Noi vrem ca Iaşul să fie capitala culturală, să fie ce nu a văzut Parisul, dar nu ne gândim cum să modernizăm oraşul. Sfânta Parascheva va fi pe pietonalul Ştefan cel Mare. Primăria din Sibiu câştigă mulţi bani de la firmele specializate care creează evenimente, închiriază piaţa de luni şi până duminică”, a încheiat Nichita.

Citeşte şi:

Masacrul ecologic de la Iaşi a ajuns pe masa procurorilor. Viceprimarul Mihai Chirica este cercetat pentru distrugere

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite